Sreda, 12.04.2017.

08:06

Izvinjenje zbog "ni Hitler nije koristio hemijsko oružje"

Portparol Bele kuće Šon Spajser izvinio se za "bezosećajno" poređenje upotrebe hemijskog oružja od strane sirijskog predsednika Bašara al-Asada sa Holokaustom.

Izvor: Tanjug

Izvinjenje zbog
Foto: GettyImages

Spajser je CNN-u rekao da je pogrešno upotrebio "neprimereno, bezosećajno poređenje s Holokaustom", istakavši da tu poređenja nema i da je pogrešio, prenosi danas AP.

Portparol Bele kuće je, na konferenciji za novinare u utorak, rekao da "čak ni Adolf Hitler nije pribegao korišćenju hemijskog oružja".

Njegov tadašnji komentar je izazvao oštre kritike jevrejskih grupa, a neki su primetili da je on ignorisao činjenicu da je Hitler koristio gasne komore za istrebljenje Jevreja tokom Holokausta, podseća američka agencija.

Spajser je sporni komentar izneo osvrnuvši se na prošlonedeljni napad hemijskim oružjem u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: