Ovako dominiraju srpske puške, oklopna vozila i bespilotne letelice (FOTO)

Na generalnoj probi prikazane su mogućnosti naoružanja i vojne opreme srpske proizvodnje, koje razvija Vojnotehnički institut, kao i fabrike iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR

  • 15

Ministar odbrane Zoran Ðorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su danas na poligonu Nikinci generalnoj probi prikaza dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme, sa izvršenjem bojevog gađanja.

NATO preko Rumunije i Bugarske BLOKIRA dolazak "migova" u Srbiju!

Na generalnoj probi prikazane su mogućnosti naoružanja i vojne opreme srpske proizvodnje, koje razvija Vojnotehnički institut, kao i fabrike iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR.

Reč je o domaćim puškama, bacačama granata, oklopnim vozilima, raketama, bespilotnim letelicama...

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

- Izuzetno sam zadovoljan današnjim prikazom i gađanjem. Mislim da će imati šta da se vidi na samoj vežbi, koja nas uskoro očekuje, i da će javnost biti ponosna na našu odbrambenu industriju - rekao je ministar Ðorđević nakon generalne probe prikaza.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

On je dodao da Ministarstvo odbrane neprekidno ulaže napore da se fabrikama iz grupacije Odbrambene industrije Srbije omogući povećanje plasmana na strana tržišta.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

- Prošle godine izvoz je iznosio 484 miliona dolara, a očekujemo da će ove godine biti oko 510 miliona dolara. Ono što je najbitnije jeste da u ovoj godini Vlada Republike Srbije predviđa nove investicije u našu namensku industriju. Time ćemo dobiti nova radna mesta, povećanje izvoza i obima proizvodnje, koji će doprineti tome da i naša vojska dobije neka sredstva u ovoj godini - istakao je ministar Ðorđević.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Učesnici bojevog gađanja postigli su odlične rezultate, sve mete su pogođene, na čemu su im ministar odbrane i načelnik Generalštaba čestitali nakon završetka generalne probe.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki78

    8. april 2017 | 23:42

    Sada ne smemo da stanemo,treba jacati armiju,a to znaci da ne dodju na vlast opet oni koju su istu opustosili i unistili.....

  • Slobodan

    8. april 2017 | 23:15

    A koje to bezpilotne letilice ? Nema pas za cega da nas ujede, a ne da kupimo bezpilotne letilice.

  • SrbIN

    9. april 2017 | 08:51

    Sad dovedite na vlast sutanovca tadica i ostalu bagru da reformisu vojsku pa to sve da iseku i pretope

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA