Subota, 19.07.2008.

01:17

Usklađivanje standarda sa EU

Nacrt Nacionalnog programa integracije (NPI) Srbije u EU predstavlja plan usklađivanja sa standardima Unije, kaže Tanja Miščević.

Izvor: FoNet

Default images

"Srbija treba da se uskladi sa standardima EU, u smislu zakona koji bi trebalo da budu usvojeni, prakse koja bi trebalo da bude primenjena i institucija koje bi trebalo da budu stvorene", rekla je direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije, posle jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima 16 regionalnih i pokrajinskih privrednih komora na kojem je predstavljen NPI.

Miščevićeva je naglasila da je Srbija prvi put napravila jedan sveobuhvatni dokument.

"U dokumentu se nalaze sve do sada usvojene strategije, ali i sve potrebe za ključni cilj - dostizanje statusa kandidata, a zatim i člana EU", rekla je ona.

Prema njenim rečima, svake godine će se raditi revizija dokumenta, kako bi se pratile potrebe, ali i razvoj.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin je rekao da je osnovni cilj da se svih 16 regionalnih i pokrajinske komora, kroz tribine i rasprave, upoznaju sa sadržinom NPI.

"Mislim da je Privredna komora pravo mesto na kome se to može dobro odraditi i dati maksimalna podrška da javnost i privredni subjekti budu na objektivan i kvalitetan način informisani", istakao je on.

Nacionalni program za integraciju je dokument koji sadrži sve obaveze Srbije iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i omogućava jedinstveno praćenje njihovog sprovođenja, a predstavljaće i osnov zakonodavnog rada Vlade Srbije do 2012. godine.

Sastanak u regionalnoj Privrednoj komori u Somboru na kojem je predstavljen nacrt NPI organizovali su Kancelarija Vlade Srbije za Evropske integracije, Privredna komora Srbije i Stalna konferencija gradova i opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: