• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šešelju odloženo suđenje

Suđenje lideru SRS Vojislavu Šešelju odloženo je do daljeg, odnosno dok se ne provjeri zdravstveno stanje preostala četiri svedoka pretresnog veća, saopštila je portparol sudskog dela Haškog tribunala Nerma Jelačić.

Ranije je bilo najavljeno da će saslušanje svedoka biti završeno krajem ovog meseca, ali je sudsko veće obavešteno da su preostali svedoci bolesni i ne mogu da putuju u Hag.

Šešelju se sudi zbog progona nesrpskog stanovništva sa područja BiH, Hrvatske i iz Vojvodine. Njegovo izjašnjavanje o krivici po navodima druge optužnice za nepoštovanje suda zakazano je za 20. april. Posle prvog suđenja za nepoštovanje suda, odnosno zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svedocima, Šešelj je osuđen na 16 meseci zatvora, a taj predmet je trenutno pred žalbenim većem.

Na novinarsko pitanje o statusu Jelene Rašić, referenta za predmet na suđenju optuženom Milanu Lukiću, Jelačić je odgovorila da je ona ranije napustila tim odbrane.

Jelena Rašić se u optužnici protiv Zuhdije Tabakovića, optuženog za nepoštovanje suda, navodi kao osoba koja je od njega tražila da potpiše lažnu izjavu u korist Lukića i za to mu dala hiljadu maraka.

Na pitanje da li je i protiv nje pokrenut postupak, Jelačić je odgovorila da to ''ne može da objavi unapred''.

Suđenje Tabakoviću održano je u ponedjeljak, 15. marta. U skladu sa sporazumom sa Tužilaštvom, on je priznao krivicu po tri od šest tačaka optužnice za nepoštovanje suda.

Sudsko veće izreklo mu je kaznu od tri meseca zatvora, koju je on već izdržao u pritvoru, tako da bi krajem ove nedelje trebalo da bude pušten na slobodu.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image