Članovi Etičke komisije FON-a podneli ostavke

Svi članovi Etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka (FON) osim jednog podneli su ostavku pošto je Senat Univerziteta u Beogradu naložio toj visokoškolskoj ustanovi da formira stručnu komisiju koja će uraditi analizu doktorske disertacije gradonačelnika Beograda Siniše Malog, objavio je list Danas.
Prema nezvaničnim saznanjima lista, u Etičkoj komisiji ostavku nije dao jedino profesor Mladen Čudanov, zaposlen na katedri čiji je šef profesor Ondrej Jaško, inače mentor Siniše Malog. List saznaje da je cela procedura preispitivanja osporenog doktorata stala jer FON još nije formirao novu Etičku komisiju.
 
Prethodno, Etička komisija FON-a zaključila je da je procedura prijave i odbrane disertacije sprovedena u skladu sa zakonom, da je disertacija originalan naučni doprinos koji ne može biti osporen, uprkos postojanju propusta u načinu citiranja, koji su zanemarljivog obima.
 
Senat Univerziteta u Beogradu sredinom januara je zaključio da je FON napravio propust u proceduri, jer je po Pravilniku o postupku utvrdjivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova bio obavezan da formira stručnu komisiju, koja jedina može da izvrši ekspertsku analizu doktorata. Za formiranje stručne komisije neophodno je da bude obrazovana Etička komisija, jer ona takav zahtev dostavlja Naučno-nastavnom veću fakulteta.
 
Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod naslovom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije teorijske koncepcije i iskustva Srbije". Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora finansija na EBS Business School u Visbadenu Raše Karapandže u kojem se navodi da je plagijat 33 odsto ili više teksta tog doktorskog rada.
  • fas

    05.04.2017 09:40
    Moralni pigmeji sto bi rekao gosin Cvarkov
  • profesor

    05.04.2017 01:20
    za početak
    naslo je tako rogobatan (šta je "kroz"?) da tema nije ni trebalo da bude odobrena
  • agronom

    04.04.2017 18:50
    plagijatori
    Očekujem takve ostavke i u Novom Sadu uskoro. Kako bi plagijatori mogli bez problema da se šepure pred nama običnim smrtnicima i smeju u lice.
    http://novibeogradafera2.blogspot.rs/2016/02/novi-plagijat-na-novosadskom.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".