• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Hrvatske protiv Hrvatskih pravoslavaca

Komisija Vlade Hrvatske za odnose s verskim zajednicama saopštila je, povodom najave obnavljanja Hrvatske pravoslavne crkve koja je postojala za vreme Nezavisne države Hrvatske (NDH), da neće podržati ustaštvo, "kao što ga nikada do sada nije podržavala".

Ministar kulture Hrvatske i predsednik Komisije Boža Biškupić je u saopštenju naveo da je Komisija uvek osuđivala ustaštvo i bilo kakve pokušaje u tom smeru, i da ne podržava nikakva udruženja ili organizacije koje bi zagovarale ideologiju iz vremena NDH, preneli su hrvatski mediji.

Takođe, ministar Biškupić ističe da Hrvatska pravoslavna zajednica nije evidentirana, niti je Komisija podržava, "kao što ne podržava niti jedan oblik ekstremizma".

U saopštenju se naglašava da Komisija ima jako dobre odnose sa svim verskim zajednicama, pa tako i sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Vlada je, podsetio je Biškupić, sa SPC potpisala "Ugovor u kojem su regulisana mnoga pitanja od područja vaspitanja, nauke, obrazovanja, dušobrižništva do obezbeđivanja materijalnih uslova za versko delovanje, a sve u cilju uzajamne saradnje za dobrobit svih građana".

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image