Moskva prozvala zapadne zemlje: NATO koristi mit ruske agresije da ujedini članice

Tanjug

31. 03. 2017. u 23:21

Moskva je danas osudila "klevete NATO" i optužila Alijansu da koristi "mit ruske agresije" kao način da ujedini svoje članice

Москва прозвала западне земље: НАТО користи мит руске агресије да уједини чланице

Vladimir Putin
Foto: Tanjug/AP/Alexei Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool Photo

Moskva je danas osudila "klevete NATO" i optužila Alijansu da koristi "mit ruske agresije" kao način da ujedini svoje članice.

Kako bi održao jedinstvo, NATO koristi "mit ruske pretnje, klevete ruske agresije, beskonačno ponavljanje potrebe da joj se zajednički treba suprotstaviti", navelo je u saopštenju rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ovakva reakcija Moskve usledila je pošto je američki državni sekretar Reks Tilerson, na svom prvom sastanku NATO u Briselu, osudio "agresiju Rusije u Ukrajini".

Time je Tilerson, kako je navela agencija AFP, signalizirao mogući "tvrđi stav" administracije Donalda Trampa prema Moskvi.

"NATO je već mnogo puta stavio ideološku dogmu ispred istinskih napora da se reše svetski problemi. Jedino rešenje je radikalna promena prirode Alijanse", navelo je rusko ministarstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

realist

01.04.2017. 00:40

Propast Nato-a, je u tome sto ratuju na sve strane sveta,i sada kada je doslo do propasti Ameri traze,da clanice Alijanse moraju placati za njihove govnarije koji su ubijali po neduznom svetu,zato je i ova Stampedo-migracija.Ali vreme je da Rusija stvarno pokaze zube,Zapadu i Americi Koje gazda u ovim Svetu

Ivanka Kosovka

01.04.2017. 07:50

Braco Rusi, niko vam nije ravan ni po slobodarskim ni po umnim mislima. Bravo. Ne obazirite se mnogo. NATO nikom nista dobro doneo nije. Srbi to najbolje znaju. Daleka im lepa kuca...