ZIMONJIĆ OBJAVIO SPISAK: Đoković predvodi Srbiju protiv Španije

J. J.

28. 03. 2017. u 16:07

Najvažnije je da do sada svi budemo zdravi i spremni za ovaj težak meč. Raduje nas što igramo kod kuće, pred domaćom publikom - poručio je Zimonjić

ЗИМОЊИЋ ОБЈАВИО СПИСАК: Ђоковић предводи Србију против Шпаније

Foto: TSS

BILA je to lepa prilika da se u Beogradu odigra 50. meč najvećeg teniskog rivalstva u open eri. Nole je bacio rukavicu Rafi u ring dvorane "Aleksandar Nikolić" za jubilarni "klasiko", ali Nadal se zahvalio na pozivu i njemu i Končiti Martinez. Selektorka Španije objavila je spisak na kome nema prvog reketa, dok će Srbija u najjačem sastavu dočekati "furiju" u četvrtfinalu Dejvis kupa (7-9. april).

Kao i protiv Rusa u prvom kolu, naš tim će činiti Novak Đoković (2. na svetu), Viktor Troicki (38), Dušan Lajović (85) i igrač-selektor Nenad Zimonjić (56. u dublu). Gosti su značajno oslabljeni, osim Nadala neće igrati ni drugi najbolji teniser Roberto Bautista Agut (18. na listi). Prvi reket biće Pablo Karenjo Busta (19), koji je stigao do polufinala Indijan Velsa, a druga uzdanica je Albert Ramos Vinjolas (24). Marsel Granoljers i Mark Lopez će biti uzdanice za dubl.

- Najvažnije je da svi budemo zdravi i spremni za ovaj izuzetno težak susret - nada se Zimonjić da će se Đoković oporaviti od povrede lakta. - Počinjemo sa pripremama od ponedeljka. Raduje nas to što igramo kod kuće, mnogo će nam značiti podrška navijača.

Novak će žrtvovati nedelju dana priprema za start sezone na šljaci, a očigledno je rešio da sa saigračima opet napadne "salataru".

- Kada smo svi zdravi i u dobroj formi, mi smo jedan od najjačih timova sveta i možemo da pobedimo svakog protivnika. Španija je izuzetno jak tim, ima na raspolaganju dosta sjajnih igrača. Domaća publika će svakako da uživa u vrhunskom tenisu. Daćemo sve od sebe da Srbiji donesemo novu pobedu i slavlje - zaključuje Zimonjić, koji ima pravo promene prijavljenih igrača sve do sat vremena pre žreba 6. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Djole

28.03.2017. 18:39

Ma dajte, molim vas, Nole je van forme zdravstveno, fizicki i mentalno te time predstavlja slabu kariku u Srpskom timu! Za Noleta je sada pretnja i 120. teniser svijeta a da ne pominjem takve velicine kao sto su teniseri iz prvih 50! Pustite Noleta da vrati formu pa onda na salataru a dok se on ne vrati treba dati sansu nasim mladjim igracinama a onda ko zna, mozda Noleta i ne bude bilo potrebe maltretirati sa repkom ako se ovi pokazu...

Da naravno

29.03.2017. 01:13

Obozavam Noleta i navijam za njega svim srcem, ali mislim da je bilo bolje da se ne poziva, jer nije u formi. Njega moze dobit i ovaj 19 na listi. Ne znam zasto odma novinari velicaju : "Srbija u punom sastavu". Kakav crni prvi sastav, Viktor gubi od dosta slabijih rivala, kao i Duci. Mislim da je pobjeda protiv Spanaca tesko ostvarljiva, ali ajde da vjerujem u njih.