Srbija

Utorak, 16.03.2010.

08:51

Dinar u februaru oslabio 1,2 odsto

Dinar je u toku februara nominalno oslabio prema evru za 1,2 odsto, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u saopštenju, u toku februara NBS je, da bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje finansijskog tržišta, prodala ukupno 196 miliona evra na medjubankarskom deviznom tržištu

Intervencije NBS u februaru bile su manje nego u januaru kada su iznosile ukupno 245,5 miliona evra, dok su dnevne oscilacije kursa dinara bile umerenije u odnosu na promene u prethodnom mesecu, navela je centralna banka.

Ukupan obim trgovine devizama na medjubankarskom deviznom tržištu u februaru iznosio je 513,4 miliona evra i bio je za 108 miliona evra manji nego u prethodnom mesecu, saopštila je NBS.

Zvanični srednji kurs NBS tokom februara kretao se između 98,37 i 99,63 dinara za evro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

11 h

Podeli: