Srbija

Četvrtak, 23.03.2017.

14:14

Vučić: Ne vidim bolje mesto od Srbije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da u naredne dve godine očekuje robnu razmenu sa Francuskom u visini od milijardu evra.

Izvor: Tanjug

Vučić: Ne vidim bolje mesto od Srbije
Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Kako je rekao firme iz te zemlje zapošljavaju više od 10.000 radnika u našoj zemlji i poručio da ne vidi bolje mesto od Srbije u koje bi investitori mogli da ulažu svoj novac.

Vučić je na otvaranju novog pogona francuske firme Hačinson rekao da je Srbija stabilna zemlja, rastuće ekonomije, niske inflacije, gotovo nepostojećeg deficita, i koja stalno napreduje na svim svetskim listama koje se bave procenom poslovnog ambijenta.

U tom smislu Vučić je ponovio da je Srbija mesto za ulaganje i pozvao francuske investitore da još više ulažu, a predstavnicima ambasade Francuske zahvalio na dosadašnjoj podršci i zamolio da nastave s tim, pored ostalih, pre svega ekonomskih razloga, i zbog činjenice da prijateljstvo Srbije i Francuske niko nikada nije dovodio u pitanje.

On je rekao da je srećan kada vidi ovakve fabrike, jer je to način kako se razmišla o budućnosti dece, njihovoj perspektivi.

Vučić je podsetio da je vlada, kada je otvaran prvi pogon Hačinsona u Rumi, pomogla subvencijama, a da sada to nisu ni tražili.

Primetio je i da je bilo neverice svojevremeno kada je govorio da će biti 300, 400 radnika zaposleno, a ima ih, već sada, i više, i biće ih, kaže, i čitavih 1000 u 2018. godini.

Kako je rekao, predsednik opštine Ruma Slađan Mančih je upravo tražio 100 miliona dinara za kolektor, što će razmotritit, ali je podvukao da novca država ima, i spremna je da da - za prave projekte.

"Gledaćemo i dalje da pomognemo Rumi, kao i svim ostalim sremskim opštinama", poručio je i dodao da će se nastaviti gradnja "fabrike po fabrike", i otvarati nova radna mesta.

Premijer je istakao i da će Vučić za nekoliko dana ići u Moskvu, gde će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o dolasku velike ruske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

6 h

Podeli: