Da li je Damir Javor oštetio Crvenu zvezdu?

Crvena zvezda i Olimpijakos odigrali su u Beogradskoj areni jedan od najuzbudljivijih mečeva ove sezone u Evroligi.

Izvor:

Četvrtak, 23.03.2017.

11:00

Da li je Damir Javor oštetio Crvenu zvezdu?
StarSport

Ipak, da sve dobije kontroverznu notu pobrinuo se arbitar Damir Javor, na koga su se iz Kluba s Malog Kalemegdana već nekoliko puta žalili u prošlosti, zbog njegovih odluka na mečevima elitnog takmičenja, ali i ABA lige.

Beogradski crveno-beli uspeli su da se vrate protiv crveno-belih iz Pireja, potom su ispustili trijumf u samom finišu i otišlo se u produžetak, da bi se sporni trenutak dogodio na 21 sekundu do kraja.

Marko Gudurić krenuo je u prodor, isprečio mu se Dimitros Agravanis – Marko je izgubio kontrolu nad loptom, ali je, barem tako delovalo, uspeo da je od ruke protivnika pošalje u aut.

Međutim, iako je njegov kolega, koji je bio udaljen manje od metar od mesta događaja, odmah pokazao da je lopta za domaće, slovenački arbitar, koji se u tom trenutku nalazio na drugom kraju terena, zahtevao je da pregleda snimak.

Ekspertiza je trajala nekoliko minuta, Javor je na kraju pozvao i kolegu na dodatno savetovanje, pre nego što je na kraju odlučio da dodeli loptu Olimpijakosu.

Gosti su to maksialno iskoristili i pogotkom Jorgosa Printezisa stigli do pobede (66:64).

Kakvo je vaše mišljenje, da li je Damir Javor doneo pravu odluku ili je srpski i regionalni šampion oštećen?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

363 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: