Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.03.2010.
15:26
Tanjug A

Rekonstrukcija "Gazele" sledeće nedelje?

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Goran Drobnjak i Dragan Pavelić iz austrijske kompanije "Strabag" potpisali su danas ugovor o rehabilitaciji mosta Gazela, vredan 58 miliona evra.

Drobnjak je rekao novinarima da će početak radova na rehabilitaciji mosta "Gazela" zavisiti od vremenskih uslova, a s obzirom da se tokom ove sedmice očekuje sneg radovi će najverovatnije početi početkom sledeće nedelje.

On je rekao da je predviđeno da radovi traju 22 meseca, da prva faza traje do septembra ove godine, a u okviru te faze, trake neće biti zatvarane za saobraćaj.

Obnova obuhvata rehabilitaciju konstrukcija na levoj obali Save u ukupnoj dužini 1.384 metra i površine 17.712 metara kvadratnih, konstrukcije preko Save u ukupnoj duzini 468 metara i površine 12.884 metara kvadratnih, konstrukcija na desnoj obali Save u dužini 2.145 metara i površine 23.400 metara kvadratnih, kao i konstrukcije na petlji "Mostar" u duzini 463 metra i površini 5.561 metara kvadratnih.


Drobnjak je najavio da će izvođenje radova na rehablitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd na deonici od aerodroma "Nikola Tesla" do naplatne rampe Bubanj Potok početi 5. aprila ove godine.

Noćas pranje kolovoza na "Gazeli"
 

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da će od ponedeljka u 22 sata do utorka ujutro u 5 sati čistiti nanose i prati kolovoz u sporoj traci i pešačkim stazama na mostu "Gazela", u smeru Beograd - Šid, ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili. "Apelujemo na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu", poručili su iz "Puteva Srbije". Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom i uz asistenciju saobraćajne policije. Ukoliko dođe do pojave velikih gužvi u saobraćaju, ekipa će se pomeriti i propustiti saobraćaj dok se ne uspostavi normalno odvijanje saobraćaja, navedeno je u saopštenju.


Zamenik direktora "Puteva Srbije" Slavoljub Tubić najavio je da se očekuje potpisivanje aneksa ugovora između ministarstava za infrastrukturu, rad i socijalnu politiku, grada Beograda i Evropske investicione banke.

"Predstavnici banke smatraju da kontejnerska naselja nisu rešenje za raseljene Rome i da će verovatno jedan od uslova za dobijanje kredita za rekonstrukciju Gazele biti izgradnja socijalnih stanova", rekao je Tubić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online