Exit objavio album grupe Overdrive

Exit online etiketa objavila je 15. marta novi album grupe Overdrive pod nazivom „Explode“ na sajtu Exitmusic.tv.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

11:22

Default images

Overdrive je peto ime Exit online etikete i izdavanjem svog najnovijeg albuma, pridružiće se Obojenom programu, Grupi E-play, Marku Nastiću i grupi Repetitor, koji su svoje albume već objavili za besplatno preuzimanje.

Grupa Overdrive je osnovana 1994. godine u Zrenjaninu, a osnivač je gitarista grupe Dragan Midorović. Od samih početaka grupa se opredelila za čvrst gitarski zvuk sa energičnim vokalom po kome je postala prepoznatljiva.

Prvi album „No More Words“ objavili su 1997. godine za nezavisnu izdavačku kuću BOA Records. Iste godine snimili su svoj prvi spot za numeru „Wake Up You Blind Man“ koji je ostvario značajan uspeh kod publike. Svoj drugi album „Everything’s Fine” objavljuju 2000. godine za istu izdavačku kuću. Treći studijski album „Movement“ pojavljuje se 2004. godine u izdanju PGP RTS-a, a album „Movement“ pored studijskih sadrži koncertne snimke pesama sa njihovih prethodnih izdanja, kao i obradu Madoninog hita „Erotica“.

Najnoviji album „Explode” nastao je u periodu od 2005. do 2010 godine a producirao ga je gitarista grupe Aleksandar Midorović. Sadrži 10 pesama koje predstavljaju spoj energije i čvrstog zvuka sa karakterističnim tekstovima što zajedno čini već prepoznatljiv Overdrive stil.

Grupa je sebi obezbedila značajnije prisustvo u javnosti na „Кoncertu godine“ u Novom Sadu i kao predgrupa bendovima Pro-Pain, Soulfly, Prodigy, Slayer i Korn. Svoj nastup ispred Korna članovi smatraju,,ispunjenjem svojih snova i vrhuncem karijere”.

Članovi grupe su pristali na objavljivanje albuma preko interneta i njegovo besplatno preuzimanje, jer je ,,besplatna muzika realnost današnjice i da je pozitivna strana ta što je muzika sada dostupna ogromnom broju ljudi koji mogu da je preko interneta besplatno preuzimaju’’.

EXIT label je prva srpska online etiketa, nastala kao odgovor na novi način distribucije muzike, kao i iz potrebe za podrškom i što boljom promocijom kvalitetnih izvođača sa ovih prostora.

Online izdavaštvo Exit festivala omogućava muzičarima lakše predstavljanje širom sveta putem Interneta, kao i pomoć u nastupima, medijskom predstavljanju i nastupu na svetskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: