Jeremić tuži Informer i Srpski telegraf zbog kleveta

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da će zbog uvreda i kleveta tužiti list Informer.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.03.2017.

18:08

Jeremić tuži Informer i Srpski telegraf zbog kleveta
Foto: Tanjug, arhiva

Jeremićev advokat Vladimir Gajić najavio je da će iz istog razloga biti tužen i Srpski telegraf.

"List Informer danas je glavno službeno glasilo režima Aleksandra Vučića i najbolje pokazuje njegovo pravo lice", rekao je Jeremić novinarima u centru Beograda, ispred ulaza u kome je smeštena redakcija Informera.

On je rekao da Informer "seje mržnju i podele" i da "taj list kleveće i blati sve oni koji nisu spremni da iskažu iskrenu i potpunu pokornost velikom vođi".

"Tal list stavlja na stub srama sve koji su spremni i imaju hrabrosti da govore kakvo je zaista pravo stanje u Srbiji i klevetanjem pokušava da sakrije istinu", rekao je Jeremić.

On je rekao da Informer pokazuje kakvu Srbiju želi režim.

"Ako želite da znate kakva je kulturna, vrednosna i svaka druga matrica ovog režima, pogledajte Informer", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, aktuelni režim je takav da mu se mora stati na put i da ne sme da se dozvoli "još pet godina neistina laži i mržnje i prostaluka".

"Odlučio sam da posle mnogo vremena da ovaj list ipak tužim za sve laži i besramne neistine koje su ikada napisali... i tužim ga ne samo u svoje već i u ime svih onih koji se svakodnevno u ovom listu i mnogim drugim koji su pod direktnom kontrolom Vučića provlače po blatu", rekao je on.

Jeremićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Gajić, je rekao da Informer šest meseci vodi "kontinuiranu i permanentnu kampanju" protiv Jeremića, kao i Srpski telegraf, "kojeg će Jeremić takođe tužiti".

Gajić je rekao da po Zakonu o javnom informisanju i medijima Jeremić, kao i svaki građanin, ima pravo na zaštitu "zbog u bestijalnih povreda ugleda časti i dostojanstva"

On je pročitao naslove koji će biti predmeti tužbe naviodeći da se "ovde ne radi o slobodi štampe već o nečemu što je potpuni antipod slobode štame".

"Nisu problem ni gospodin Vučićević ni glavni urednik Srpskog telegrafa ni vlasnik Pinka Željko Mitrović... Problem je u čoveku koji je u stvari pravi glavni urednik, a svi oni mogu da s nazovu po imenu primjera, a to je Vučić", rekao je Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: