Projekat veka: Hrvati "prete" Srbiji

Tri godine i četiri meseca nakon početka radova, terminal Aerodroma “Franjo Tuđman” u Hrvatskoj je gotovo u potpunosti dovršen.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2017.

13:09

Projekat veka: Hrvati
Foto: Youtube screenshot

Još predstoje završni radovi u prostoru trgovina i restorana, a terminal će 21. marta biti svečano otvoren, pa komercijalno korišćenje započinje 28. marta rano ujutro.

Iz centra Zagreba do aerodroma, koji je hrvatski "projekat veka", kako ga nazivaju, dolaziće se zagrebačkom obilaznicom ili Domovinskim mostom, pa će se preko čvora Kosnice uključiti na obilaznicu Velike Gorice.

Oko dva kilometra od čvora Kosnica je raskršće Ščitarjevo, gde je skretanje na put prema novom terminalu. To će od 28. januara biti jedini ulaz sa puta na novi terminal. U budućnosti bi se do novog terminala moglo dolaziti železnicom, čija bi gradnja trebala da počne uskoro.

Sadašnji kapacitet novog terminala je pet miliona putnika godišnje. Kada se dosegne taj broj, trebalo bi dab se pristupiti njegovom širenju.

Podsetimo, nova hrvatska vlada, čiji je deo i HDZ, preimenovala je zagrebački aerodrom u "Franjo Tuđman", po imenu prvog hrvatskog predsednika i lidera te stranke.

Region će ove godine postati bogatiji za mnogo infrastrukturnih objekata u vazdušnom prevozu. Po svemu, ipak, prednjači Hrvatska. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: