Komentar: Mudrost

Ivan Lovrić

13. 03. 2017. u 12:03

I prošle nedelje je u regionu bilo napeto kao u mideru. U tom stilu je i izjava hrvatske predsednice da "lijepa njihova" neće skidati gaće ni pred kime

Коментар: Мудрост

I prošle nedelje je u regionu bilo napeto kao u mideru. U tom stilu je i izjava hrvatske predsednice da "lijepa njihova" neće skidati gaće ni pred kime!

Ne znamo ko će sve nositi "gaće na štapu", ali jedan od prvih kandidata je Sakib Softić, lažni agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde. Odluka Haškog suda da ne pokrene reviziju presude protiv Srbije za genocid, njega i njegovog šefa Bakira Izetbegovića mogla bi koštati krivične prijave Tužilaštva BiH.

Samo da ne bude po onoj "Kadija te tuži, kadija ti sudi". Jer, nema mira u Bakira i neće se smiriti sve dok ima šanse da se ostvare njegovi, i oni nedosanjani snovi njegovog rahmetli oca Alije, da od Bosne napravi islamsku državu.

Hag je odbacio Bakira, a NATO "šutnuo" Tačija. Protivljenje Amerike i NATO osnivanju "vojske Kosova" treba prihvatiti s rezervom. Pogotovo što su im oni bili i ostali i glavni mentori i instruktori. Čak je i procurila vest da "ostav" za Tačija ne važi i da on nastavlja da obučava "svoju vojsku".

Ali da je ova vest i netačna, Tači ne čeka. Odmah se prebacio na rezervni položaj. Skupština Kosova donela je rezoluciju u kojoj se traži hitan prekid dijaloga sa Beogradom dok se ne oslobodi Ramuš Haradinaj!

Još jedna skandalozna odluka, samo da bi se Kosovo zadržalo u žiži. Pogotovo ako se zna da Tači "voli" Haradinaja kao "pola cigle u leđa". Jer, Ramuš mu je glavni konkurent za mesto kosovskog lidera.

Međunarodna zajednica je, ipak, nešto učinila da se Bakir i Tači baš toliko ne "razgaće" na ovim prostorima. Na nama je da stišamo euforiju, ako je ima, i da sledećim potezima pokažemo mudrost, uzdržanost i, naravno, praktičnost. Pogotovo kada je dijalog u pitanju. Da se zna kome je do njega stalo, a kome nije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)