Nađeno telo dečaka

V. M. - B. M.

12. 03. 2017. u 21:49

Tragičan kraj potrage za Konstantinom Stjepićem, iz sela Lipovica. Čudno da nije viđen iz helikoptera - kaže lovac koji ga je našao

Нађено тело дечака

Mali Konstantin nađen na nepristupačnom terenu Foto CJB Bijeljina

U selu Lipovica kod Lopara na planini Majevici danas pre podne, posle potrage koja je trajala od 7. marta, pronađeno je beživotno telo desetogodišnjeg dečaka Konstantina Stjepića. Za mališanom je minulih dana tragalo više od 400 stručnjaka i civila koji su koristili najsavremeniju opremu u pokušaju da ga lociraju.

Ovu informaciju potvrdio nam je doktor Rado Savić, načelnik opštine Lopare, koji je danas bio na mestu gde je nađeno dečakovo telo, dok je policija obavljala uviđaj.

Savić je izneo pretpostavku da je dečak stradao još prvog dana kada je nestao.

- Dečak je pronađen na jednoj strmini udaljenoj oko tri kilometra od kuće i to je jedino što je za sada izvesno, a drugi detalji biće izvesni pošto policija obavi svoj deo posla - rekao nam je dr Savić. - Učinili smo sve što smo mogli sa policijom i svim drugim službama, uključujući oružane snage Bosne i Hercegovine da nađemo dečaka, ali eto našli smo njegovo beživotno telo.

Telo nesrećnog dečaka pronašli su lovci lovačkog društva “Bišina” iz Šehovića, lovne sekcije Išća. Kako nam je rekao lovac Budo Komljenović, dečakovo telo je nađeno oko 10 časova. Naš sagovornik kaže da su dobili podatke od Gorske službe u kom pravcu treba da idu kako bi se pridružili pretraživanju.

- Stigli smo na taj teren i krenuli u pretraživanje, nas dvadesetak lovaca i onda smo ugledali dečakovo telo - priča Komljenović. - Prosto se čudim kako njegovo telo nije viđeno iz helikoptera i da ga nisu registrovali dronovi.

Teren je bio krajnje nepristupačan za potragu, specijalizovane ekipe tragača minulih dana uprkos lošem vremenu pretražili su skoro svaki žbun i skoro do kraja bilo je nade da je dečak živ. Baš zbog toga, a i zbog činjenice da je Konstantin dete sa autizmom, pozvani su stanovnici okolnih sela da dobro provere svoje pomoćne i napuštene objekte kako bi ustanovili da li se na nekom od takvih mesta nije slučajno sklonio.

foto SRNA

Konstantin je 7. marta iznenada nestao dok je bio sa majkom koja je čuvala ovce.

UZROK SMRTI JOŠ TAJNA

Tačan uzrok smrti malog Konstantina još se ne zna. Uviđaj su obavili inspektori kriminalističke policije i dežurni tužilac. Budući da se nisu mogli izjasniti kako je dečak stradao, naloženo je da se uradi obdukcija.

- Telo su identifikovali roditelji, ali još nije poznato šta je uzrok smrti pa je po nalogu tužilaštva telo prevezeno u mrtvačnicu kako bi se sprovela obdukcija i utvrdilo da li u celom slučaju ima elemenata eventualnog krivičnog dela - rekao je izvor iz Centra javne bezbednosti Bijeljina. O. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)