≫ 

Srbija će izdvojiti više od 2 miliona evra za obrazovanje Roma

U okviru pomoći planirano je 500 stipendija za stručno obrazovanje Roma

  • 12

U narednih 30 meseci u Srbiji će biti realizovan projekat integracije i obrazovanja Roma vredan 2,3 miliona evra, a reč je pre svega o podsticajima za zapošaljavanje mladih Roma i reintegraciji povratnika.

Romkinja s bebom ušla u autobus! Posle 2 sekunde vozač je izbacio zbog prosjačenja. O tome sada grmi Facebook(FOTO).

Menadžerka projekta za Srbiju Nataša Kočić Rakočević objašnjava da je u okviru pomoći planirano 500 stipendija za stručno obrazovanje Roma, 50 plaćenih stažiranja u naredne dve godine, te da je planirano da 75 svršenih srednjoškolaca iz stručnih škola dobije zaposlenje.

Projekat će omogućiti da se realizuju dve ključne stavke iz Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji, dok će naredni koraci biti usmereni ka zajedničkoj saradnji resornog ministarstva i Fonda za obrazovanje Roma u Srbiji (REF).

Sve ovo danas je rečeno na sastanku državnog sekretara u Ministarstvu za rad i predsednika Saveta za unapređenje položaja Roma Nenada Ivaniševića i predstavnika Romskog obrazovnog fonda, koji projekat sprovodi uz podršku Nemačke razvojne banke KfW.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    7. mart 2017 | 10:51

    Фолирају се и ови наши и Европска Унија. Дала ЕУ паре, а ми као бринемо о Циганима, који би (још веће КАО) да се образују! Чисто прање новца. Да ли постоји дете у Србији којем је забрањено или некако онемогућено да иде у школу?! Па зашто напусте школу после три-четири разреда?! Лакше им је да се вуку по улицама, просјаче и преврћу контејнере него да уче. Најнижа индијска каста ("Недодирљиви") се и овде понаша као њихови преци.

  • snezana

    7. mart 2017 | 08:31

    Izvinjavam se, ali ko je njima branio da se obrazuju i do sada? I pitam se kada cemo mi Srbi u Srbiji biti vazni, pa da se i o nama i o nasoj deci drzava Srbija ovako brine?! Koliko ima samo talentovane mlade srpske dece koja nemaju materijalnih mogucnosti da studiraju ili se skoluju u sopstvenoj drzavi, pa o njima niko ne brine i ne daje im stipendije. Svi u Srbiji imaju prioritet u svemu, osim nas Srba. Mi smo tudji i u svojoj i u drugim drzavama. Strasno!

  • Dragan

    7. mart 2017 | 07:38

    Dokle ce da se favorizuju romi.Favorizuju se na svim poljima ,a to izaziva revolt kod ostalih gradjana.Valjda smo svi ravnopravni ili mo\da nismo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA