Oteo od države 5,6 miliona dinara: Ali to nije sve, ček da vidite koliko je zaradio na utaji poreza

Odgovorno lice je, uz krivičnu prijavu, privedeno Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru gde mu je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana

  • 6

U koordiniranoj akciji Poreske uprave Srbije i MUP-a i po nalogu Višeg javnog tužioca, uhapšen je muškarac iz Zaječara zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica i poreske utaje, čime je oštetio budžet Srbije za oko 5,6 miliona dinara i pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 18,8 miliona dinara.

Pročitajte šta je utajio njegov "kolega" iz Užica

On je u periodu od oktobra 2012. do jula 2016. godine, zaposlenima izdavao naloge za izvođenje građevinskih radova kod više fizičkih lica.

Ostvareni promet, zatim nije evidentirao u poslovnim knjigama i izbegao je obračun i plaćanje PDV-a i poreza na dobit pravnih lica u ukupnom iznosu od 5.581.943 dinara čime je izvršio krivično delo poreske utaje.

Potom je, deo naplaćenih novčanih sredstava u gotovini prisvajao za svoje potrebe, umesto da ih uplaćuje na poslovni račun i na taj način protivpravno pribavio korist za sebe i druge u ukupnom iznosu od 18.763.734 dinara.

On je, uz krivičnu prijavu, privedeno Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru gde mu je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Poreske uprave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    3. mart 2017 | 14:59

    Svaka mu cast! I treba! Drzava otima od nas redovno i ne odgovara za to.

  • dn

    3. mart 2017 | 14:39

    Pa veliki broj poslodavaca to radi.

  • Dirk

    3. mart 2017 | 15:19

    Helo Milos zbog takvih drzava i nema novca jer je samo lopov do lopova a najsiromasniji su i najpostenoji uvek izmiruju sve obaveze ati koji se tako bogate za njih netrebamo da imamo milost pravac u cuzu i sve im konfiskovati .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA