Najnovije vesti
Vesti Svet
Demokrate u Kongresu SAD traže ostavku ministra zbog kontakata s Rusima

Demokrate u Kongresu SAD traže ostavku ministra zbog kontakata s Rusima

Demokratski lideri u američkom Kongresu, Čak Šamer i Nensi Pelozi, zatražili su danas ostavku ministra pravosuđa Džefa Sešnsa, za koga se trdi da je prošle godine imao nedopuptene kontakte s ambasadorom Rusije u Vašingtonu.

SAD Kongres Foto: Wikipedia
SAD Kongres
Foto: Wikipedia

- Ministarstvo pravosuđa mora da bude besprekorno i da radi za dobrobit zemlje. Sešns treba da podnese ostavku - rekao je Šamer, senator iz Njujorka.

List "Vašington post" je objavio da se Džef Sešns prošle godine, tokom predizborne kampanje republikanaca, dvaput sastao s ruskim ambasadorom.

Predsednik Donald Tramp čiji je Sešns blizak saradnik, više puta je opovrgavao kontakte s Rusijom koju je donedavna vlast SAD optužila za mešanje u preizbornu kampanju.

"Vašington Post" je naveo da se Sešns, bivši senator koji je bio savetnik za spoljnu politiku i druga pitanja u Trampovoj izbornoj kampanji, sastao sa ruskim ambasadorom Sergejom Kisljakom jula i septembra prošle godine, što nije prijavio prilikom rasprave u Senatu Knfresa SAD pred njegov izbor za ministra pravosuđa.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Majk Flin nedavno je podneo ostavku posle napisa da je pre inauguracije Donalda Trampa s ruskim ambasadorom razgovarao o američkim sankcijama Rusiji.