Region

Sreda, 01.03.2017.

17:52

Hrvati spremili 9 velikih mera

Hrvatskla vlada je pripremila 1,5 milijardi kuna (202 miliona evra) za devet mera aktivne politike zapošljavanja.

Izvor: Tanjug

Hrvati spremili 9 velikih mera
Foto: Thinkstock

Ovim merama želi da pomogne svima koji se nalaze na marginama tržišta rada, izveštava agencija Hina.

Paket mera pod sloganom "Od mere do karijere" stupa na snagu sutra, a reč je o podsticajima za zapošljavanje, usavršavanje, samozapošljavanje i očuvanje radnih mesta, obrazovanje nezaposlenih, osposobljavanje na radnom mestu, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i meri "stalni sezonac".

Mere su, kako je rekao hrvatski premijer Andrej Plenković predstavljajući ih u Banskim dvorima, deo aktivnosti fokusiranih na najvažniji deo programa Vlade – ekonomski rast i razvoj.

On je posebno istakao da se mere mogu koristiti kombinovano i da je predviđeni iznos za 400 miliona kuna veći nego lani, a od ukupnog iznosa se 650 miliona kuna povlači iz Evropskog socijalnog fonda.

Dodao je da je uveren da će te mere doprineti ostvarenju projekcija vlade i Evropske komisije o ekonomskom rastu Hrvatske u ovoj godini većem od 3 odsto.

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje trenutno ima oko 22.000 slobodnih radnih mesta, a Plenković je naveo da bi broj nezaposlenih pao za 10 odsto kada bi se ta mesta potpuno popunila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

19 h

Podeli: