Novosti

Reinkarnacija slavne Alpine A110

Reinkarnacija slavne Alpine A110
Reinkarnacija slavne Alpine A110

Renault je oživio sportsku marku Alpine, a nakon nekoliko godina priprema i propalog pokušaja saradnje s Lotusom pred nama je moderna reinkarnacija slavne Alpine A110, svojevrstan idejni nasljednik legende iz 1960-ih. Vizualno se nastavlja na prošlogodišnji koncept Vision, a vezu s originalom pokazuje linijom na poklopcu motora i dvostrukim svjetlima.

Riječ je o malenom i laganom sportskom automobilu koji bi trebao težiti tek malo više od tone što je značajno manje od najbližeg konkurenta Porsche 718 Caymana koji započinje s 1405 kg. A110 fokusira se na uživanje u vožnji svim čulima više nego na puku brzinu, a u tu se priču uklapaju nešto manje i uže gume kojima inženjeri žele postići dobar omjer gripa i snage. To sve naravno ne znači kako Alpine A110 neće biti brza - očekuje se ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od pet sekundi.

Tehničke specifikacije još nisu objavljene, ali vjeruje se kako će za pogon biti zadužen 1,8-litreni turbobenzinac koji će nastati na osnovi 1,6-litrenog motora iz Renault Clia R.S. Osovna će verzija imati oko 250 KS, dok će snažnija R.S. verzija razvijati oko 300 KS. Službeno će A110 biti predstavljen u Ženevi sljedeće sedmice, a u prodaji bi se trebao naći sljedeće godine cijena će se, zavisno o tržištu, kretati od 55.000 evra naviše, piše Autozona.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije