Dim ugušio staricu na Banjici

A. Vasić - G. Novaković

25. 02. 2017. u 15:22

Slavica Delić (70) nastradala u vatrenoj stihiji koja je izbila u stanu na 14. spratu solitera na Banjici. Požar je buknuo posle eksplozije plinske boce. Komšije su čule lomljavu i jak prasak

Дим угушио старицу на Бањици

Prozor stana u višespratnici na Banjici gde je nastadala Slavica Delić Foto N. Skenderija

U požaru koji je danas oko 12.45 izbio u banjičkom soliteru, u Crnotravskoj ulici 11, poginula je Slavica Delić (70). Prema prvim, nezvaničnim informacijama, žena je preminula od posledica gušenja dimom, a vatru je najverovatnije izazvala eksplozija plinske boce u njenom stanu na 14. spratu.

Kako smo saznali od komšija iz solitera, koje su se okupile ispred ulaza, uznemirio ih je zvuk eksplozije i lomljava. Odmah su izašli iz stanova da vide šta se događa.

- Stajala sam ispred ulaznih vrata i osetila smrad u ulazu zgrade, kao da nešto gori - kaže komšinica sa 13. sprata. - Ubrzo sam čula vatrogasna vozila i Hitnu pomoć, koja nažalost ništa nije mogla da uradi.

Vatrogasci su Slavicu uspeli da spuste do prizemlja zgrade, međutim, lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt. Prema svedočenju suseda, preminula je po zanimanju bila kozmetičarka u penziji. Kretala se otežano zbog zdravstvenih problema. Živela je sama u stanu, a sin, ćerka i unuci povremeno su je posećivali.

- Sin i unuka su jutros bili kod nje na kafi - kaže nam uplakano S. J., dobra prijateljica nastradale žene. - Rekla mi je da su je pitali da krene sa njima kod ćerke u Borču, ali ona je to odbila zbog zdravstevnih poteškoća. Osećala je da joj je pritisak povišen. Trebalo je da krene sa njima, ali šta ćete, nikad ne znate gde đavo spava...

Da se strašna nesreća odigrala u višespratnici na Voždovcu svedoči i prizor koji su reporteri "Novosti" zatekli na mestu nesreće. Travnjak ispred zgrade na Banjici bio je zatrpan gomilom polomljenog stakla i delova prozora koji su odleteli u vazduh.

Policijski službenici bili su na terenu i vršili su uviđaj nekoliko sati nakon gašenja požara. Istraga će utvrditi tačne okolnosti koje su dovele do nesrećnog ishoda.

POGINULI MAJKA I SIN

Nadežda A. (89) i njen sin Milomir A. (56) nastradali su početkom marta prošle godine u velikom požaru, koji se dogodio u Bulevaru Milutina Milankovića 40, u Novom Beogradu. Vatra je izbila u njihovom stanu na osmom spratu. Iz doma u plamenu, uspeo je da pobegne samo njihov pas. Iako su vatrogasne i lekarske ekipe stigle vrlo brzo po pozivu, za majku i sina nije bilo spasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije