Četvrtak, 11.03.2010.

12:19

Zapadni Balkan sve bliži Alijansi

Bivši generalni sekretar NATO ocenio je da su zemlje zapadnog Balkana postigle napredak i izrazio uverenje da će za 10 godina čitav region biti u Alijansi.

Izvor: Tanjug

Default images

Povodom kolebanja Beograda u pogledu saradnje sa Alijansom, Robertson je u intervjuu Glasu Amerike ukazao da Srbija želi da se pridruži Evropskoj uniji što je, kako je primetio, znatan napredak u poređenju s vremenom vladavine Slobodana Miloševića.

Robertson smatra da Srbija može puno toga da ponudi. "Ima jaku privredu i narod visokog karaktera. Verujem da želi da postane deo evropske matice i ne verujem da želi da bude na marginama. Svi susedi Srbije biće članovi evropskog bloka i NATO. Uveren sam da će kroz deset godina sve ove zemlje biti u sastavu Severnoatlantskog saveza", kazao je Džordž Robertson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: