Osumnjičena za ubistvo polubrata Kim Džong Una mislila da učestvuje u šali

Indonežanka osumnjičena za smrt polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Una, bila je plaćena 90 dolara da pomogne da se izvrši napad nervnim gasom, ali je rekla da je verovala da je u pitanju šala, izjavio je danas zamenik ambasadora Indonezije u Maleziji Andrijano Ervin.

Ervin je rekao da je osumnjičena ostala pri izjavi da je prevarena da učestvuje u zaveri protiv disidenta Kim Džon Nama.

Osumnjičena je u pritvoru u Maleziji, zajedno sa jednom državljankom Vijetnama, koja se takodje sumnjiči za učešće u zaveri.

Kim Džong Nam, stariji polubrat lidera Severne Koreje, umro je prošle nedelje na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Prema toksikološkim nalazima, napadnut je nervnim gasom VX koji su Ujedinjene nacije klasifikovale kao oružje za masovno uništenje. Tragovi otrovne supstance pronađeni su na njegovom licu.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slovenija zvanično priznala Palestinu

Parlament Slovenije danas je većinom glasova prihvatio predlog Vlade o priznanju države Palestine, nakon što je odbačen predlog opozicije da se o tome izjasne građani na referendumu.