Muzika

Žak Houdek predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

Žak Houdek predstavlja Hrvatsku na Eurosongu
Žak Houdek predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

Žak Houdek predstavljaće Hrvatsku na ovogodišnjem 62. takmičenju za pjesmu Evrovizije koje će biti održano u ukrajinskom gradu Kijevu.

U saopštenju Hrvatske radiotelevizije istakli su da će i ove godine ostati povezani sa muzičkim šouom "The Voice", u kojem je Houdek jedan od članova žirija.

- Drago nam je što će nas predstavljati upravo Žak Houdek jer je dugogodišnjom saradnjom sa Hrvatskom radiotelevizijom te svojom profesionalnošću i izuzetnim vokalnim sposobnostima to i zaslužio - izjavio je voditelj HRT-ovog tima za takmičenje za pjesmu Evrovizije (ESC) Željko Mesar.

Houdek će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri koje će biti održano 11. maja.

- Veoma sam srećan i zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanom povjerenju. Biti predstavnik Hrvatske na takmičenju za pjesmu Evrovizije za mene je ogromna čast i zahvalan sam na prilici da muzikom predstavljam svoju domovinu na muzičkoj olimpijadi koju će 62. put pratiti cijela Evropa, ali i svijet. Od danas sav svoj umjetnički kapacitet usmjeravam na ovaj vrijedan i opsežan projekat koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti. Najiskrenije se nadam podršci i pozitivnoj atmosferi i vjerujem da će to pridonijeti konačnom uspjehu naše Hrvatske! Obećavam da ću dati baš sve od sebe – svoj talenat, iskustvo, znanje i ljubav uložiću u pjesmu koja će nas na najbolji mogući način predstaviti pred stotinama miliona gledalaca koji prate i podržavaju ovaj najveći televizijski šou - izjavio je Houdek.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije