Zvezda ubedljivo do polufinala Kupa Radivoja Koraća

Đ. Matić/Mi. Rogač

16. 02. 2017. u 19:10

Crveno-beli su u četvrtfinalu Kupa u niškom "Čairu" savladali lidera Košarkaške lige Srbije Vršac 99:47. Za finale u subotu protiv FMP

Звезда убедљиво до полуфинала Купа Радивоја Кораћа

Marko Simonović foto: Arhiva VN

Vrata polufinala prvi su otvorili košarkaši FMP, koji su na premijernom meču u niškom „Čairu“ prema očekivanju slavili nad Spartakom (77:58), da bi Crvena zvezda pred više od 4.000 gledalaca, odradila „otvoreni trening“ protiv Vršca i tako ostalim konkurentima stavila da znanja da je u Niš došla sa ciljem da se u Beograd vrati sa „Žućkovom levicom“.

Iako lišeni pomoći Milka Bjelice (leđa) i Nejta Votersa (patela), izabranici Dejana Radonjića su košarkašku brutalnost počeli da iskazuju već u prvoj četvrtini. Paklena odbrana o koju su se razbijali i brojni evroligaši, u četvrtak uveče je potpuno paralisala nejake Vrščane. Uz to, crveno-beli napad je prisutnima u „Čairu“ izložio kompletan arsenal. Jović i Mitrović su se potrdili za asistencije, Simonović je bio zadužen za dalekomentnu paljbu, koju je dopunjavao Dženkins, pa je već u smiraj druge deonice ekipa iz Vršca bila pred potopom (57:15).

- Izvinjavam se publici, ali teško je igrati protiv moćne Zvezde. Moji igrači su bili impreisonirani ambijentom i jačinom protivnika, ali kvalitet crveno-belih je bio od prve sekunde na terenu. Možda je bilo malo ružno (kako smo izgledali), ali ne zameram igračima. Dejo (Radonjić) je skocao ekipu. Čestitam mu na svemu što radi u Evropi i želim mu puno sreće i u ovom takmičenju – bio je iskren trener Vršca Vladimir Đokić.

Odmarao je Radonjić u nastavku glavne poluge, ali nije bilo podizanja nogu sa gasa. Rakićević, Simanoć i Dobrić, uz pomoć Gudurića i Mitrovića, atraktivnim potezima su podizali na noge gledaoce koje je „uspavala“ rezultatska monotonija.

- Uspeli smo da nametnemo ritam. Držali smo celu utakmicu pod kontrolom. Još u prvoj četvrtini smo stekli dvocifrenu prednost zahvaljujući odličnoj odbrani iz koje smo razvijali kontarnapade. Uspeli smo da raspodelimo minute za sledeći meč – smireno je konstatovao Rakićević.

C. ZVEZDA 99

VRŠAC 47
DVORANA:
Čair, Gledalaca: 4.000. Sudije: Aleksandar Glišić, Vladimir Jevtović, Radoš Arsenijević.
C. ZVEZDA: Tompson 12 (6sk), Mitrović 12 (10sk, 7as), Lazić 4 (4uk), Simanić 8, Dobrić 6 (3sk, 3uk, 2bl), Simonović 19, Rakićević 5 (6sk), Dženkins 9 (5sk), Gudurić 13, Jović 4 (4as), Kuzmić 7 (5sk, 3uk), Bjelica nije igrao.
VRŠAC: Pavković 3, Pavlović 3, Mitrović 5, Krstović 4, Jovović, Spasojević, Savović 22, Dimić nije igrao, Jeftić 8, Minčev 2, Stojadinović 8, Đerić 3.
Po četvrtinama: 30:7, 27:10, 24:15, 18:15.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Jodza

16.02.2017. 21:13

Kažu neki:"-Nažalost,kup je devalviran!".Jeste.Kao dokaz je to što nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom ne prenosi kup Radivoja Koraća.Kup našeg i svetskog kalibra košarkaša.Kup jednog od naših najtrofejnijih sportova.Ah da.Bitniji su "Parovi".Nije niko kriv,sami smo krivi.