BEG airport status
Wizz Air otvara bazu na London-Lutonu i uvodi liniju za Prištinu iz nje Sa londonskog aerodroma ka Prištini od 24. juna

Wizz Air otvara bazu na London-Lutonu i uvodi liniju za Prištinu iz nje

Kompanija Viz er (Wizz Air) otvora novu, 28. po redu, bazu na aerodromu London-Luton i pokreće tri nove linije iz nje – ka Prištini, Tel Avivu i Kutaisiji, saopštio je prevoznik.

Baza će biti otvorena 18. juna zajedno sa linijom za Kutaisi, dok će letovi za Prištinu i Tel Avivu biti uspostavljeni 24. juna.

– Na aerodromu London-Luton biće stacioniran jedan novi avion Airbus A320. Iako sa ovog aerodroma Wizz Air saobraća preko 12 godina, ovo će biti prva operativna baza na nekom od aerodroma u Velikoj Britaniji. Tri nove linije Viza će povezati aerodrom London-Luton sa Tel Avivom, Prištinom i Kutaisijem što će biti i jedina direktna veza između Gruzije i Velike Britanije. U isto vreme biće povećan i broj letova do što će biti omogućeno dolaskom novog aviona u bazu: Sučava će imati pet letova sedmično, Konstanca će imati četiri leta sedmično, dok će Jaši biti povezan svakodnevno sa Londonom preko aerodroma Luton. – saopštio je Viz er.

U kompaniji navode da je tokom 2016. na aerodromu London-Luton Viz er prevezao više od 5 miliona putnika, kao i da će u 2017. imati skoro 6,3 miliona raspoloživih sedišta u prodaji na svim svojim linijama sa aerodroma Luton što predstavlja povećanje kapaciteta za 13%.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Al

Obzirom da Wizz u najvećem broju slučajeva kreće upravo sa letovima za Luton, te da trenutno osplužuje 40 destinacija iz Lutona, bilo je i za očekivati tako što. Čudim se da nisu i prije. Ima poprilično baza koje imaju bitno manje letova i linija.

Ovo je druga destinacija Wizza za PRN, očito je da Wizz kreće sa ekspanzijom na Kosovo.

Odgovori
Jo

вероватно зато што су Енглези скупи радници

Dr

A dosad nije bio baza ? Glavna ? Najveca ? Centrala ?

Odgovori
Al

Baza bio nije.

Dj

Vratite nam wizzarov let beograd rim!to je za nas najpovoljnija opcija bila da poserimo veciti grad.iako u to vreme jat njd dao povoljan red letenja ka rimu.let je bio u kasnim vecernjim satima.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Rade na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

Dok neki shvate da leteti avion nije isto što i koristiti avion prođe život.

20. May 2024.Pogledaj

Jordan na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

@Mislav Sa Kinom se ni NATO ne može zezati, posebno evropski deo NATO. Ne zato što bi Kina uzvratila vojno, nego zato što se radi o jednoj od dve najveće ekonomije sveta, a zezanje sa velikim ekonomijama ostavlja posledice. Uostalom, Kinezi su to demonstrirali onim vazdušnim mostom, kojim su transportovali sisteme PVO u Srbiju, vojnim…

20. May 2024.Pogledaj

Neno na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

@B Nakon što su isprobali i poredili Rafal protiv Su35S, otkazali su Su35S i naručili još skupljih Rafala. To sve govori o tim avionima.

20. May 2024.Pogledaj

Rade na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

Pišete kao da Egipat prodaje svoje Migove 29 i nudi ih Srbiji. Probudite se iz sveta mašte, sagledajte realno što Srbija može i što ne može. Realnost je brdo novca za ono što nam se jedino nudi, jer drugi ne nude ništa.

20. May 2024.Pogledaj

Rade na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

Sada se vidi koliko dobar posao su napravili Hrvati, Bugari, Slovaci i drugi kupovinom najmodernijih aviona za pola cene koje se ovde spominju za 12 Rafala za Srbiju. Srbija si je sedenjem na mnogo stolica zagorčala život jer niko nas takve ne voli. Što nije Kinez sada nudio svoje avione dok je bio u Srbiji…

20. May 2024.Pogledaj