Društvo

ZAVRŠENO SUĐENJE BATAJNIČKOM KASAPINU: Ubici sa mačetom samo pet godina robije!

Objavljeno: 15.02.2017 | 11:13Izvor: medio.rs

Ubico matora, život si mi uništio, vikala je Nevenka Aleksić u sudnici, nakon što je Petar Knežević osuđen na samo pet godina robije jer je 2015. ubio njenog muža Stevana Katilovića

Ubico, matora! Uništio si mi život, vikala je juče Nevenka Aleksić, nakon što je Viši sud u Beogradu osudio Petra Kneževića (65) na pet godina zatvora jer je 16. februara mačetom iskasapio njenog muža Stevana Katilovića (35) u Batajnici.

U jednom trenutku, Nevenka je čak krenula ka okrivljenom, ali ju je sudska straža sprečila da mu priđe.

Ona je nastavila da negoduje i po izlasku iz sudnice, kada je u holu ponovo vikala na Kneževića, nazivajući ga ubicom, očigledno nezadovoljna visinom kazne.

Nehat, a ne namera

Sudsko veće je prethodno Kneževića osudilo za nanošenje teških povreda sa smrtnom posledicom, a ne teško ubistvo, kako je to bilo navedeno u optužnici. Prilikom izricanja presude, istaknuto je da "nije dokazano da je kod okrivljenog postojao umišljaj".

Smrt je posledica nehata optuženog. Osim toga, sud je cenio i nalaze veštaka saobraćajne struke, iz kojih proizilazi da su kobnom događaju prethodile grube reči. Kao olakšavajuće okolnosti na strani Kneževića uzete su u obzir njegove porodične prilike, godine života i činjenica da nikada do sada nije osuđivan - rekla je predsednica veća Snežana Garotić.

Podsetimo, Katilović je kobnog dana, posle kratke svađe u saobraćaju, isečen dužim sečivom koje nikad nije pronađeno. Knežević je, kako je utvrđeno, žrtvi odsekao nos, a potom mu presekao butnu arteriju, zbog čega je Katilović nasmrt iskrvario. Da je Knežević napadač, dokazano je na osnovu snimaka sa obližnjih kamera, tragova krvi na čizmama i svedočenja Aleksićeve.Kao otežavajuće okolnosti uzete su činjenice da je Katilović bio izuzetno mlad kada je nastradao, ali i to što je optuženi izazvao sukob koji se završio smrću.

Knežević je uhapšen pet dana nakon kobnog događaja i u zatvorskom pritvoru je proveo 23 meseca. Prebačen je u kućni pritvor 13. januara, uz meru zabrane napuštanja stana.

Negirao krivicu

Petar je pred sudom negirao krivicu i sve vreme ponavljao da nije "kasapin iz Batajnice", kako je nazvan u medijima.

Te večeri otišao sam u prodavnicu da tetki kupim hleb. Kad sam se vraćao, video sam mnogo policajaca na ulici, a komšija mi je rekao da je jedan muškarac ubijen. Ništa više nisam čuo o tom zločinu. Znam samo da nemam nikakve veze s tim. Nisam nikog ubio, nisam ubica i kasapin iz Batajnice! Neko drugi je kriv - tvrdio je Knežević. 

Preprečio im put

Stevan Katilović je kobne večeri sa suprugom Nevenkom bio u "dačiji" u Ulici Svetog Rafaila Šišatovačkog, kad im se na putu isprečio pešak. Knežević je uporno išao sredinom ulice, njima u susret. Počeo je verbalni sukob, pa je Katilović izašao iz auta da se "obračuna" sa pešakom. Knežević je potom izvadio sečivo nalik mačeti i zadao Stevanu više nasumičnih povreda, od kojih je ovaj iskrvario.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u