Fudbal

Barselona razmontirala Deportivo, Vidal slomio nogu

Barselona razmontirala Deportivo, Vidal slomio nogu
Barselona razmontirala Deportivo, Vidal slomio nogu

Ekipa Barselone deklasirala je Deportivo Alaves u Alavi 6:0 (2:0), ali je meč na stadionu Mendisorosa ostao u sjenci teške povrede Aleiša Vidala.

Desni bek Barselone doživeo je lom skočnog zgloba u 85. minutu, poslije naizgled bezazlenog duela za loptu u blizini korner zastavice, pa je tekuća sezona za njega završena na veoma tužan način.

Što se samog susreta tiče, Barsa je potpuno zasluženo stigla do sva tri boda, a da momci Luisa Enrikea nisu "pustili gas" trijumf je mogao da bude i još ubjedljiviji.

Gosti iz Katalonije poveli su preko Luisa Suaresa u 37. minutu, poslije asistencije upravo nesrećnog Vidala, da bi Urugvajac samo tri minuta kasnije, "iz nehata", bio u ulozi asistenta – kada je mrežu pogodio Nejmar da Silva.

Ništa se apsolutno nije promjenilo ni u nastavku, na 3:0 povisio je Lionel Mesi u 59. minutu, štoper domaćina Aleksis je potom postigao autogol, četiri minuta kasnije, za 4.0.

Ivan Rakitić postigao pet pogodak za "Blaugranu", poslije novog proigravanja Suaresa.

Konačan rezultat susreta postavio je raspoloženi "El Pistolero" već u 67. minutu, pa je susret završio sa po dva pogotka i asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije