Capital.ba

Nagradni fond 35.000 KM

09.03.2010. / 14:10

BANJALUKA, Na takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju “TNTI 2010”, za koju planirani nagradni fond iznosi 35.000 KM, prijave se mogu dostaviti do 31.marta.

Pomoćnik ministra za nauku i tehnologiju Republike Srpske /RS/ Gordan Vukelić izjavio je da je cilj prezentacije projekta takmičenja da se što više timova prijavi na takmičenje.

“U osnovi, to je poziv svima koji imaju inovaciju ili ideju da se prijave na ovo takmičenje u smislu sticanja što potrebnijih preduzetničkih vještina i inovacionih sposbnosti da bi se inovacija pojavila na tržištu”, rekao Vukelić novinarima tokom prezentacije.

On je naveo da je Ministarstvo nauke i tehnologije RS obezbijedilo sredstva za početni fond od 35.000 KM za nagrade pobjednicima.

Vukelić kaže da se prijave za ovo takmičenje mogu dostaviti do 31.marta, a zatim slijedi niz recenzija, treninga, izrada biznis planova i na kraju finale takmičenja koje je planirano za decembar.

Prema njegovim riječima, promocije će biti održane u više mjesta u Srpskoj, s ciljem da se što više inovatora prijava na ovo takmičenje.

Promocija je organizovana u saradnji sa stručnim licima Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Srbije, te novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!