08. februar  2017. 12.38  | Izvor: Beta

PzP: Odluka RIK-a dokaz o izbornoj krađi

BEOGRAD -

Pokret za preokret ocenio je danas da Republička izborna komisija želi da prikrije dokaze o krađi izbora odlukom da izborni materijal sa parlamentarnih izbora iz 2016. godine prebaci u "Papir servis".

"Papir servis se samoreklamira kao lider u oblasti prikupljanja otpadnog papira, koji se potom reciklira, i svakako ne može biti mesto za arhiviranje izbornog materijala", ocenio je u pisanoj izjavi predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

On je ocenio da su protekle izbore obeležile ozbiljne primedbe na regularnost, i da su i OEBS i brojni politički činioci u zemlji ukazivali na manipulacije i zloupotrebe tokom izbornog procesa, zbog čega odluka da se izborni materijal skloni u reciklažni centar ne može da se posmatra drugačije nego kao pokušaj da se prikriju dokazi o krađi.

"Pokret za preokret traži da se  prema izbornoj volji građana Srbije ne odnosi kao prema sekundarnoj sirovini. Nije slučajno što zakon predviđa da se izborni materijal čuva četiri godine", naveo je Veselinović.

RIK je na sednici u utorak odlučio da izborni materijal sa izbora 2016. godine bude premešten iz sedišta komisije u Skupštini Srbije u magacinski prostor preduzeća "Papir servis FHB" na Batajničkom drumu u Beogradu.

Srodne vesti