DETALJI O NAGRADNOJ IGRI: Važe samo koverte iz Pošte

D. I. K.

31. 01. 2017. u 21:04

Poštarina besplatna, fiskalni isečci i slipovi ne smeju u istu kovertu

ДЕТАЉИ О НАГРАДНОЈ ИГРИ: Важе само коверте из Поште

Ilustracija

DA bi koverte u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" bile važeće, moraju da se razdvoje fiskalni računi od slipova dobijenih za plaćanje karticama.

- Fiskalni računi i slipovi moraju biti u odvojenim kovertama. Svaka koverta u kojoj fiskalni računi i slipovi budu pomešani smatraće se nevažećom - ističu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Ovo je samo jedna od nedoumica koje muče građane u vezi sa nagradnom igrom koja počinje sutra. U potpunosti besplatne koverte, današnjom odlukom Vlade Srbije zvanično oslobođene i plaćanja poštarine, mogu da se preuzmu na šalterima svih pošta Srbije. Isključivo takve koverte mogu da se koriste u nagradnoj igri, sve druge biće - eliminisane.

U jednoj koverti mogu da se nađu računi ili slipovi sa istog prodajnog mesta.

- Jedna osoba može da pošalje neograničeni broj koverata, a u svakoj mora da bude ili 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od 100 dinara po svakom fiskalnom računu ili slipu, ne starijih od 1. januara 2017. godine - objašnjavaju u Ministarstvu. - Visina računa i slipova ne povećava šansu za dobitak. Svi računi i slipovi od 100 dinara pa naviše iz bilo koje radnje ili prodajnog mesta imaju istu šansu da učestvuju u nagradnoj igri. Svi računi ili slipovi u jednoj koverti mogu biti i sa istog prodajnog mesta. Koverte, na koje građani unose ime i prezime, adresu, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontakt telefon, čuvaju se u Pošti, a pre izvlačenja se, prema pravilima, transportuju u studio gde će se obaviti izvlačenje nagrada.

Na najčešće pitanje građana: kada će biti poznat tačan spisak nagrada, u Ministarstvu navode da se nagradni fond definiše Pravilima nagradne igre, koja će putem sredstava javnog informisanja biti dostupna javnosti ne kasnije od 15 dana pre početka nagradne igre.


INFO-CENTAR

SVE dodatne informacije o nagradnoj igri građani mogu od danas da dobiju pozivom na broj telefona 011/3620-146, svakog radnog dana od 12 do 15 časova, kao i putem mejl adrese uzmiracun@mduls.gov.rs.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Sreckovic

31.01.2017. 22:15

Skupljala sam račune i slipove tokom januara. Danas sam bila u posti u Valjevu te mi je rečeno da im koverte još nisu stigle. Pokušaju sutra ponovo. Podržavam ovu akciju 100% i agitujem u svom okruženju. Mozda je produžiti i nadalje dok se kod građanstva ne učvrsti volja da traže i uzimaju račune.

mirjana

01.02.2017. 06:24

zasto diskriminacija nas siromasnih koji pazarimo do sto dinara dali to znaci da netrebamo da uzimamo fiskalne do te vrednosti

Deda

01.02.2017. 12:58

Svaki račun bi trebao na poleđini da bude potpisan, i da odgovara ime i prezime na koverti. Ovako će mo kao i obično biti pokradeni,od onih kojima je to omogućeno.

dragan

03.02.2017. 14:15

kako da posaljem kad u postama nema dovoljno koverata niti znaju kada ce i u koje vreme da pristignu?