"Srbijagas" preuzeo fabriku "Toza Marković" iz Kikinde

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je "Srbijagasu" preuzimanje preduzeća "Toza Marković" iz Kikinde.
Tako sada "Srbijagas" ima većinske ili stopostotne udele u devet preduzeća u Srbiji, a suvlasnik je u pet kompanija.
 
"Srbijagas" je po osnovu duga za gas postao vlasnik 65,9 odsto kapitala preduzeća "Toza Marković" koje se bavi proizvodnjom crepa i keramičkih pločica. 
 
Po podacima Komisije za zaštitu konkurencije, "Srbijagas" sa dve milijarde kubnih metara prirodnog gasa godišnje snabdeva velike industrijske potrošače i distributere, povezane na transportni i distributivni gasovodni sistem. 
 
Zavisna društva "Srbijagasa" su "Prirodni gas" iz Pančeva, "Gas" iz Bečeja, HIP "Azotara" iz Pančeva, "Loznica-gas" iz Loznice, Metanolsko-sirćetni kompleks iz Kikinde, "Transportgas" i "Distribucijagas" iz Novog Sada, Specijalna luka iz Pančava i "Toza Marković". 
 
Povezana društva "Srbijagasa" su "Progresgas-Trejding", "Jugorosgas" i "Informatika" iz Beograda, Podzemno skladište gasa "Banatski Dvor" i "Sogas" iz Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija