Tekst objavljen: 31.01.2017 10:50        


Air Serbia je saopštila da nema planove da naruči dodatne širokotrupne letelice, pored postojećeg modela aviona Airbus A330-200, ali je potvrdila posvećenost dugim letovima.

Air Serbia nema u planu nabavku novih aviONA

"Trenutno razrađujemo petogodišnji strateški plan. Nemamo u vidu nabavku više širokotrupnih aviona, ali bi svakako sa takvom dodatnom letelicom ostvarili značajno bolju sinergiju. Da nismo partner Etihad Airways-a svakako ne bi ni bilo načina da uopšte realizujemo našu ambiciju uspostavljanja linije ka SAD", rekao je predsednik kompanije, Dane Kordić za "Airlineratings".

Otkada su u junu prošle godine uspostavljeni letovi na liniji Beograd-Njujork, u kompaniji kažu da je broj putnika 40% iznad poslovnog plana za prvih šest meseci poslovanja, ali da zarada nije u skladu sa očekivanjem s obzirom da Amerikanci manje putuju usled straha od terorističkih napada.

Kondić je još rekao da je Balkan veliko tržište i da su svi avio-prevoznici u teškoj situaciji. "Mi nismo krenuli od nule, već smo od početka nasledili sve problema Jat-a. Uspeli smo da budemo efikasni i fokusiramo se na zaokret u poslovanju. Uradili smo u tri godine toliko stvari koliko druge avio-kompanije ne bi uspele za deset godina", rekao je Kondić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana