iPhone više nije najpopularniji telefon: Jedan model ga je zbrisao sa trona najprodavanijeg u Kini

Taj brend je brzo stekao popularnost zahvaljujući sofisticiranim jeftinim uređajima koji se prodaju u običnim prodavnicama

  • 7

Eplov smartfon "ajfon", posle pet godina dominacije, više nije najprodavaniji pametni telefon u Kini, prema istraživanju kompanije Counterpoint.

Novi iPhone moći će da prepozna LICE vlasnika

BRUTALNA IPHONE OSVETA: Ako vas neko izluđuje, samo mu pošaljite ovu poruku i nastaće pakao (VIDEO)

Bacio je telefon u Mrtvo more, a posle 24 sata usledio je šok (VIDEO)

Eplov "ajfon 6s" je prošle godine prodat u 12 miliona primeraka, što je tek 2,0 odsto od ukupnog broja prodatih telefona u Kini, prenosi američka televizijska mreža Si-En-Bi-Si.

Najprodavaniji smartfon u Kini je prošle godine bio "Oppo R9", kineske kompanije Oppo Electronics, koji je prodat u gotovo 17 miliona primeraka.

Taj brend je brzo stekao popularnost zahvaljujući sofisticiranim jeftinim uređajima koji se prodaju u običnim prodavnicama.

- To je prvi put u pet godina da jedan Eplov ajfon nije najprodavaniji smartfon u Kini - saopštila je kompanija Counterpoint, ukazujući na tešku godinu za američku kompaniju na kineskom tržistu.

Iako je Eplova isporuka smartfona u Kinu prošle godine dostigla istorijski rekord od 465 miliona telefona, ta američka kompanija je, kako ocenjuje Counterpoint, jos uvek ranjiva u Kini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA