23. januar  2017. 13.51  | Izvor: Beta

Orban hvali Trampov inauguralni govor

BUDIMPEŠTA -

Premijer Mađarske Viktor Orban ocenio je danas da je najznačajnija rečenica inauguralnog govora Donalda Trampa bila ona u kojoj kaže da sve zemlje imaju prava da svoj interes stave na prvo mesto.

Orban je Trampovu izjavu interpretirao kao "kraj multilateralizma" i dozvolu Mađarskoj da i ona sebe može da stavi na prvo mesto.

 Mađarski premijer je bio jedan od prvih koji su podržali Trampa i u nekoliko navrata je hvalio njegovu imigracionu politiku.

Govoreći na ekonomskoj konferenciji u Budimpešti, Orban je nagovestio da bi bio zadovoljan kada bi na predstojeći izborima u Francuskoj pobedio konzervativac Fransoa Fijon i da podržava njegovu želju za novom vojnom alijansom u Evropi.

Orban je rekao da bi nova alijansa Evropi dala veće samopouzdanje i mogućnost da pregovara sa svim stranama, uključujući i Rusiju.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Lalica  23. 01. 2017. | 15:03
Gospodin Orban je uvek bio u pravu.Zbog toga je uz njega skoro čitav mađarski narod i narodi ovog dela Evrope.Mediji su već godinama protiv njega,jer im tako nalažu finansijeri.U govoru g.Trampa je takav stav medija osuđen.Narod-birači su ti koji najbolje kažu ko je u pravu.
Vezivati g. Orbana samo za izbegličku krizu nije pošteno.On je nacionalnu ekonomiju uzdigao u neslućene visine.Suficit mađerskog izvoza je fantastičan.Za naredne godine je predviđen rast i izgradnja nove infrastrukture,bez zaduživanja.Već danas je potrebna radna snaga,,ne samo zbog odliva stanovništva na Zapad,već i zbog naglog privrednog razvoja
"Sve zemlje imaju pravo da stave svoj interes na prvo mesto".Ova rečenica može da bude putokaz i našoj vladajućoj garnituri.Uzdaj se u se i usvoje kljuse.Naša Vlada i Premijer treba više da ugode svom narodu a tek onda da se ugode stranci,NVO i sektor CVD.Premijer g.Vučić je rekao da od premijera mađarske može puno toga da se nauči.Voleo bih da je već nešto naučio.