Petak, 05.03.2010.

21:01

EU za jednake muške i ženske plate

EU će uvesti nova pravila kako bi se prosečne ženske i muške plate izjednačile u svih 27 drzava članica, najavljeno je u Briselu.

Izvor: Tanjug

Default images

Razlika u platama između polova jedva da je smanjena u poslednjih petnaest godina, upozorila je komesarka EU za osnovna prava Vivijan Reding, ističući da je ta činjenica veoma zabrinjava, prenela je agencija AP.

Na svaki evro koji u Uniji zaradi muškarac, žena zaradi samo 82 centa, pokazala je nedavno objavljena studija.

Reding je najavila da će tokom ove godine izneti konkretnije predloge, dodajući da polna ravnopravnost mora da bude uključena u politiku EU na svim sektorima.

Zvaničnici EU su najavili i pooštravanje kazni za one firme koje ne poštuju postojeće propise o jednakosti zarada među polovima, ali o tome još nema detaljnijih podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: