Ljubitelji automobila i motocikala moći će naredne nedelje na Beogradskom sajmu da uživaju u premijeri 48 novih modela, ali i nekim starim proverenim brendovima četvortočkaša na trećem Delta đenerali Bg kar šou, koji će zvanično biti otvoren u ponedeljak u 12 časova.

 „Tokom sedam dana 34 automobilska brenda predstaviće svoje nove i stare modele, a desetak će sigurno biti zvezde“, izjavio je juče na konferenciji za novinare projekt menadžer Sajma Zoran Lupšić. Beogradski sajam automobila se, prema njegovim rečima, uprkos krizi održava i ove godine, a kuriozitet je da je jedini u okruženju.

Među novitetima su BMW „gran turizmo“, novi automobili serije 5, kao i „X1“, dok će nekoliko novih modela predstaviti i Honda, Mercedes, Subaru, Škoda, Tojota, Opel, Nisan, Hjundai, Kia. Posetioci će moći prvi put da vide i Fijatov „evo“, ali i novi C3, kao i četiri nova modela na srpskom tržištu kineske firme Čeri – „ego“, „tengo hečbek“, „tengo sedan“ i „tigo“.

Osim kod automobila, premijera će biti i u halama 3 i 3a gde će se tokom naredne nedelje okupljati oni koji vole dvotočkaše. „Ponovo će se predstaviti Tomos, a prvi put na Sajmu su kineski Hjusong i Viktori motosajkls“, rekao je Lupšić. Sajam će nezvanično početi već u nedelju u devet ujutru tradicionalnim sajamskim relijem od Košutnjaka do Avale, na kom će učestvovati 35 domaćih i stranih vozača.

Radno vreme Sajma je od 10 do 20 časova, cena karte je 300 dinara za pojedinačne, 200 dinara za grupne posete, dok sat parkinga košta 100 dinara. U četvrtak je tzv. „femili dej“ pa će roditelji sa decom tog dana moći da posete Sajam po ceni od 500 dinara. Svakog dana biće održavane propratne manifestacije, predavanja o bezbednoj vožnji, učenje dece o saobraćaju. U petak će biti birana i najlepša hostesa na Sajmu, a u subotu ljubitelji Folksvagenove „bube“ organizuju izložbu omiljenog nemačkog automobila.

Raste prodaja

Predsednik Poslovnog udruženja uvoznika motornih vozila i delova Miloš Petrović rekao je juče da je najava 48 premijera potvrda koliko je tržište Srbije važno automobilskoj industriji. „Beležimo rast prodaje u odnosu na 2009. i to je dobar znak da se situacija na domaćem automobilskom tržištu popravlja“, rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari