Svijet

Novinar RT uhapšen na protestima protiv Trampa

Novinar RT uhapšen na protestima protiv Trampa
Novinar RT uhapšen na protestima protiv Trampa

VAŠINGTON - Novinar ruske televizije "Raša tudej“ u Americi Aleksandar Rubinštajn uhapšen je tokom izvještavanja o protestima koji se u Vašingtonu održavaju protiv Trampa.

Kako javlja ta televizija, novinar je uhapšen pošto je policija opkolila grupu ljudi tokom protesta protivnika novog predsjednika SAD Donalda Trampa, među kojima je bio i Rubinštajn. On je priveden, iako je policajcima pokazao svoju novinarsku legitimaciju.

"Zaslijepila me je svjetleća raketa i zvonilo mi je u ušima. Kada mi se vid vratio, shvatio sam da nas je policija opkolila i rečeno nam je da ćemo svi biti uhapšeni. Rekli su mi da nije ni od kakvog značaja što sam novinar“, kazao je Rubinštajn.

Protesti u Vašingtonu, nedaleko od mjesta inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trampa, postali su nasilni. Policija je bacila suzavac da otjera demonstrant, ima povrijeđenih.

Četrdeset peti predsjednik Sjedinjeniih Država Donald Tramp i njegov potpredsjednik položili su zakletve pred Kapitolom u Vašingtonu i time zvanično stupili na funkcije.

(B92, Foto: Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije