– Svesni da im tri boda i čista petica za igru protiv Borca, na prošlonedeljnom otvaranju prolećnog dela prvenstva, neće mnogo vredeti ako im u ovom kolu ne dopišu pobedu u utakmici sa jesenjim dužnikom Javorom, u Partizanu se za ekipu iz Ivanjice oštre kao da im u goste dolazi neki od najjačih evropskih klubova. Potera za vodećom Zvezdom i avgustovski remi sa Javorom, jednim od domaćih timova koji je umeo da iskoristi posrtanja crno-belih van Srbije, dovoljan su motiv braniocu šampionske titule.


– Ne znam da li ćemo dati tri gola i napraviti još najmanje toliko stoprocentnih šansi kao u Čačku, ali verujem da smo u stanju reprizirati dobru igru. Jasno je da naši navijači posle onakve pobede mnogo očekuju od nas, ali to smo i hteli, da nam veruju, cene naš fudbal i prate nas u velikom broju. Nadam se da ćemo uz njihovu pomoć u nedelju uzeti još tri boda, revanširati se Javoru za nerešen rezultat iz jesenjeg dela i napraviti korak više u trci za trećom titulom u nizu – najavljuje Nemanja Tomić, novi (stari) starter u najjačoj postavi „parnog valjka“.

Mladi vezista, ipak, ne zaboravlja predistoriju duela sa izabranicima trenera Radovana Ćurčića, koji na Topčidersko brdo nikada nisu dolazili s belom zastavom, pa su ih crno-beli neretko jedva dobijali ili, kao prošle sezone, plan delili na ravne časti.

– Javor često menja tim, ali ostaje veran svom stilu. Ivanjičani su retka domaća ekipa koja želi da igra fudbal protiv Partizana. Ume, takođe. Dakle, unapred znamo da će nam biti potrebno dosta znanja i angažovanja za slamanje njihovog otpora. Meč protiv Borca pokazao je da raspolažemo s dovoljno raznovrsnog i ubojitog „oružja“ – veruje u svoj tim, na pripremama, preporođeno krilo crno-belih, koji će u nedelju biti lišeni samo usluga rovitog Branislava Jovanovića.

Sneg promenio termin

Umesto u subotu, od 16.30, meč između Partizana i Javora biće odigran dan kasnije, s početkom u 15.30. Zajednica klubova Jelen Super lige juče je donela odluku o promeni termina i to zbog snega koji je pokrio teren stadiona u Humskoj, pa su crno-beli dobili 24 sata za njegovo uklanjanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari