LJAJIĆ - AL DŽAFARI: Potrebno je što pre potpisati sporazum o ekonomskoj saradnji
Foto: Zorana Jevtić

Saradnja Srbije i Iraka

LJAJIĆ - AL DŽAFARI: Potrebno je što pre potpisati sporazum o ekonomskoj saradnji

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljnih poslova Iraka Ibrahim Al Džafari danas su na sastanku u Beogradu ocenili da bi trebalo što pre potpisati sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i naučno-tehničkoj saradnji koji će biti osnova za učvršćivanje privrednih veza Srbije i Iraka

Taj sporazum je već usaglašen, saopštio je kabinet Ljajića. Ljajić i Al Džafari su razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje i saglasili se da do rasta robne razmene najbrže mogu dovesti građevinarstvo, poljoprivreda, farmacija, turizam i informaciono- komunikacione tehnologije.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

DAČIĆ O SUSRETU SA AL-DŽAFARIJEM: Irak je za Srbiju važan ekonomski i politički partner

Irački ministar je pozvao kompanije iz Srbije da učestvuju u obnovi Iraka, a posebno firme iz oblasti građevinarstva, infrastrukture i IT sektora. Regionalna konferencija "Regija za turizam, turizam za regiju" i uloga dobavljača, građevine i prometa, biće održana sledećeg četvrtka u Beogradu, na kojoj će učesnici pokušati da odgovore na pitanje gde je region na evropskoj, odnosno svetskoj turističkoj mapi, saopštio je danas organizator konferencije regionalni portal Biznis.

(Beta/Regionalni portal Biznis)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track