Soroš ubeđen da Tereza Mej neće opstati kao britanska premijerka, a ni Trampu ne prognozira svetlu budućnost

Predsednica vlade Velike Britanije je u utorak predstavila planove za pregovore o izlasku te zemlje iz EU, a Soroš je ocenio da će proces Bregzita biti dug i da će "gorki razvod" naštetiti obema stranama

  • 12

Američki milijarder i investitor Džordž Soroš večeras je izjavio da britanska premijerka Tereza Mej "neće potrajati" na sadašnjoj funkciji.

Soroš besan: Izgubio MILIJARDU dolara zbog Trampa

On je za "Blumberg njuz", na večeri priređenoj na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, kazao da je teško očekivati da će Mejova "ostati na vlasti" imajući u vidu podele koje su se javile u njenom kabinetu, prenosi Rojters.

Predsednica vlade Velike Britanije je u utorak predstavila planove za pregovore o izlasku te zemlje iz EU, a Soroš je ocenio da će proces Bregzita biti dug i da će "gorki razvod" naštetiti obema stranama.

Rojters podseća da je Soroš poznat po tome da je ostvario ogroman profit 1992. kada je tipovao protiv britanske funte koja je tada pala ispod unapred utvrđenog nivoa i morala da se povuče iz Evropskog mehanizma menjačkog kursa.

Soroš je izjavio i da je "lično ubeđen" da novoizabrani američki predsednik Donald Tramp neće uspeti u sprovođenju politika koje je najavio.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    20. januar 2017 | 00:22

    Ја мислим да се ова мрцина сели у пакао ове године.

  • Nikolas

    20. januar 2017 | 00:36

    GOSPODIN SE I DALJE LJUTI POSTO JE IZGUBIO MILIONE-IGRAO JE NA POGRESNU KARTU I SADA PRICA KAO ,SOROS,-PREVEDENO NA SRPSKI -USR.NI!!

  • Lucifer

    20. januar 2017 | 00:32

    Zna taj kako se kocka u velike pare i koga i koliko je platio! Da l' je Rotsild, Rokefeler , Soros , Holivud , svima je zajdnicki koren ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA