Košarka

Makabi pao, Zvezda slavila u Tel Avivu

Makabi pao, Zvezda slavila u Tel Avivu
Makabi pao, Zvezda slavila u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su petu uzastopnu pobjedu u Evroligi savladavši Makabi u Tel Avivu sa 71:67

Zvezda je otvorila solidno duel u Tel Avivu i poslije pet vezanih poena Luke Mitrovića je vodila sa 7:4, ali je domaćin uzvratio serijom 7-0 (11:7).

Zvezda se brzo vratila dobrom odbranom i do kraja prve četvrtine je ostala u egalu.

Makabi je pokušao u nekoliko navrata da ubrza ritam, ali Zvezda je ostala mirna i posle 10 minuta imala je -1 (17:16). Mitrović je ubacio 5, a Kuzmić 4 poena.

Ono što je Zvezda zaustavila u prvoj dionici nije u prva dva minuta druge. Makabi se rastrčao, Ohajon je ubacio trojku, Gaudlok je pogodio uz sumnjiv faul i Radonjić je morao da reaguje - 25:16.

Crveno-beli su na trenutak prišli rivalu poslije nekoliko dobrih odbrana, ali nije ih služio šut, pa je Gaudlok trojkom donio 28:19.

Dangubić je uzvratio, a Zvezdu je meč vratio Dion Tompson sa četiri vezana poena – 30:28.

Mekel je ubacio trojku za 33:28, ali Jović je u sljedećem napadu vratio trojku, a onda je u kontri asistirao Tompsonu za 33:33. U samom fiišu prve dionice Tompson je promašio dva slobodna bacanja, pa je Makabi imao +1 poslije 20 minuta (34:33).

Makabi je olako ubacio sedam poena početkom drugog poluvremena, ali Zvezda je nešto slabiju odbranu nadoknadila odličnim napadom, pa je poslije poena Dženkinsa u 23. minutu došla i do prednosti – 42:41.

Uslijedio je i koš Lazića za 44:41, pa je Bagackis zatražio tajm-aut.

Jović je doneo +5 crveno-belima polaganjem u konri, ali su Vims i Gaudlok donijeli izjednačenje – 46:46. Zvezdin napad je stao u finišu treće dionice, pa je Radonjić pozvao tajm-aut 80 sekundi prije kraja pri vođstvu Makabija 48:46.

Pala je koncentracija igračima srpskog šampiona u tim trenucima, pa je Makabi serijom 10-0 došao do 51:46. Gaudlok je ubacio dve daleke trojke i Makabi je imao šest poena viška poslije 30 minuta - 54:48.

Brzo se Zvezda vratila početkom posljednje dionice trojkama Gudurića i Lazića, ali je potom Jović promašio čist zicer za vođstvo.

Makabi je to kaznio novom dalekometnom trojkom Gaudloka za 61:57. Ponovo su Izraelci otišli na +6 (65:59), ali je trojkom Zvezdu vratio Simonović.

Ipak, Zvezda je dozvolila Gaudloku i Vimsu da se razigraju i bila je u teškoj poziciji pred sam finiš.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije