Banja Luka

O sudbini "Toplane" 31. januara

O sudbini "Toplane" 31. januara
O sudbini "Toplane" 31. januara

BANJALUKA - Dugoročno rješenje za "Toplanu" sačekaće narednu sjednicu Skupštine grada, na kojoj se očekuju najmanje dva ponuđena rješenja, od kojih bi jedno bio aranžman s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), koji podrazumijeva veliko kreditno zaduženje, a drugo poziv za koncesiju.

To je juče kazao Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je rekao da će odbornici najvjerovatnije zasjedati 31. januara, te da sastanka s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) najvjerovatnije više neće biti, jer su oni dali svoju finalnu ponudu.

"Očekujem da ćemo na sjednici Skupštine grada odlučivati ne samo o pitanju tekuće sezone, već i naredne. Jedna opcija je aranžman s EBRDom koji podrazumijeva vrlo veliki kredit, što je ozbiljan problem, a drugi zakup ili koncesiju, odnosno poziv za koncesiju. I jedno i drugo ima otvorenih pitanja i problematičnih rješenja, ali mislim da bi najlošije bilo dočekati narednu sezonu u postojećem stanju", rekao je Radojičić.

Istakao je da je grad davanjem garancije uspio da privremeno riješi problem, ali s obzirom na vremenske uslove to nije dovoljno za do kraja sezone.

Uskoro ustavan grb grada

Radojičić očekuje da će nakon dva neuspješna postupka grad Banjaluka uskoro dobiti grb koji će biti ustavan.

"Pokrenućemo postupak, a do sada su dva postupka bila neuspješna. Nadam se da će biti 'treća sreća' i da će Banjaluka što prije dobiti grb koji će biti ustavan", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije