Сајмс: Одржане прве консултације Путиновог и Трамповог тима

Прелимирани разговори између Путиновог и Трамповог тима су били охрабрујући према оцени америчке стране, саопштио је амерички политиколог.

Јуче су завршене прве консултације тимова председника Русије Владимира Путина и будућег председника САД Доналда Трампа, америчка страна их је оценила позитивно, саопштио је политиколог Дмитриј Сајмс, близак Републиканској партији.

„Консултације су одржане и јуче су завршене. У Трамповом тиму су ми рекли да разговоре оцењују веома позитивно”, изјавио је политиколог за телевизију „Россия 1”, истакавши да су то биле само прелиминарне консултације, а не преговори, преноси „Взгляд”.

Према његовим речима, консултације су се односиле на процес будућих конкретних преговора. Сва конкретна питања ће се решавати после инаугурације, рекао је Сајмс.

„Али прелиминарни разговори, како сам чуо, не само да су одржани, већ су били охрабрујући”, истакао је политиколог, рекавши да су консултације „најлакша фаза”.

Он је ипак ниво консултација оценио као „доста озбиљан”.

Сајмс је руководилац „Центра за националне интересе”, који се бави односима САД са Кином, Јапаном, Мексиком и Русијом. Он је такође издавач часописа National Interest. Рођен је у Москви, студирао је на Московском државном универзитету, после чега је емигрирао у САД и био слободни саветник председника Ричарда Никсона. Такође је имао сусрете са председником Русије Владимиром Путином и министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом.

Лавров је у уторак изјавио да би састанак о Сирији у Астани могао бити први контакт између Русије и Трамповог тима.

Текстови Russia Beyond су слободни за преузимање. Бићемо вам захвални ако их будете објављивали са линком који води на оригинални текст, односно на нашу страницу. Хвала!

Наш сајт користи „колачиће“ („cookies“). Притисните овде да сазнате више о томе.

Прихватити коришћење „колачића“