Dačić o Kosovu: Važi sporazum, čak i sa salvete

D. R. Đ.

19. 01. 2017. u 13:51

Šef diplomatije Ivica Dačić tvrdi da oružane snage ne mogu na sever KiM i da se poštovanje dogovora iz Brisela postignutih na visokom nivou podrazumeva bez obzira da li su usmeni

Дачић о Косову: Важи споразум, чак и са салвете

Ivica Dačić i Dragan Šutanovac

ORUŽANE i bezbednosne snage ne mogu da dolaze na sever Kosova, a poštovanje dogovora postignutih na visokom nivou se podrazumeva, bez obzira na to da li su usmeni. Apsolutno je nebitno da li je usmeno, pismeno, s pečatom ili bez njega, na salveti ili hartiji.

Ovo je danas izjavio Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, povodom polemike o tome mogu li kosovske specijalne policijske snage (ROSU) da se pojavljuju na severu Kosmeta i postoji li o tome usmeni ili pismeni sporazum između Beograda i Prištine.

Prema zvaničnicima NATO, Briselski sporazum iz 2013, kosovske vlasti ne moraju od Kfora da traže odobrenje za upućivanje policijskih snaga širom KiM.

Dačić je rekao da kada razgovaraju predsednici, premijeri, ministri spoljnih poslova, "podrazumeva se da oni imaju dovoljno kapaciteta da sklapaju dogovor".

Na drugoj strani, lider DS Dragan Šutanovac je poručio da Dačić mora da zna da usmeno predanje nije validno u međunarodnim odnosima i zatražio je da se javno saopšti koji su se sve dogovori krili od građana, a da posle toga Vlada i sam Dačić podnesu ostavku.

I DSS je danas zatražio da se saopšti sadržina usmenih tajnih sporazuma.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Србин

19.01.2017. 14:13

Овај Дачић и Вучић очигледно мисле да смо ми као ларве и да нам се мозак још није развио. Па коме то причаш, какав си ти факултет завршио ? Ко још поштује усмени договор ??? Ако су сви били сагласни, зашто све то, што сте годоворили, нисте пренели и на папир? Да ли неко од Вас купио замљу, стан, кућу а да није правио уговор ?У данашње време ни уговор не помаже а о усменом обећању нећу да трошим речи.Како Вас само није страмота, догле ћете да нам вређате интелигенцију !!!??

карлос

19.01.2017. 14:17

Какве је усмене договоре имао Дачић са Мишом Радуловићем Bананом и да ли их поштује?

Steva

19.01.2017. 14:17

Dacic i Vucic su me mnogo razocarali sto se tice dogovora sa siptarima. Nemojte se pravdati i ispirati nam mozak sada i vi.Pogresili ste sto dogovore niste stavljali na papir i potpisivali. Ili ste mislili dacete vecito ko Tito da vladate?

kalimero-x

20.01.2017. 10:02

PS-Sve sto je protivno Ustavu i Zakonima Srbije je neobavezujuce ??? Samo da narod izabere bilo kog osim klike koja se rotira 30-tak godina!?