≫ 

STRAŠNA TRAGEDIJA PONOVO ZADESILA ITALIJU: Izvlače ljude i decu iz lavine, pronađen prvi leš! (FOTO) (VIDEO)

Pretpostavlja se da je lavina pokrenuta nakon jučerašnjeg zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju

  • 2

Snežna lavina obrušila se na hotel "Rigopiano di Farindola" u centralnoj oblasti Abruco u planinskom masivu Grand Saso u Italiji, a prema nezvaničnim informacijama, na mestu lavine zatrpano je najmanje 30 ljudi za koje se strahuje da su mrtvi, za sada je ispod snega izvučena samo jedna žrtva.

Spasilački tim italijanske gorske službe pronašao je prvu žrtvu, muškarca, ispod lavine hotela "Rigopiano". Spasioci nastavljaju da kopaju ali poručuju kako je to vrlo teško zbog nepovoljnih vremenskih uslova i dubine snega.

- Ima mnogo mrtvih. Lavina je preduboka. Dozivamo ljude ali niko ne odgovara - rekao je Antonio Kroseta, jedan od lidera Abruco spasilačkog tima, koji otkriva kako je timu bilo teško da dođu do samog hotela.

Foto: Tanjug/AP/ANSA Foto: Tanjug/AP/ANSA

Do sada su spasioci spasili dvoje ljudi, Đanpaola Paletu i Fabia Salcetu. Obojica su u vreme pokretanja lavine bili izvan hotela i videli su lavinu kako kreće i dojavili spasiocima. Jedan od njih je u stanju hipotermije.

- Izašao sam do kola kada je levina krenula. Ja sam bio taj koji je spasiocima javio da smo zarobljeni. Ispod snega su i dalje moja žena i dvoje dece - rekao je Đanpaolo Paleta za "Rainjuz".

Foto: Tanjug/AP/Italian Finance Police Foto: Tanjug/AP/Italian Finance Police

U toku je evakuacija metro stanica u Rimu: Tri jaka zemljotresa pogodila centralnu Italiju (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Italian Finance Police Foto: Tanjug/AP/Italian Finance Police

Tačan broj gostiju i osoblja hotela zarobljenih pod snegom još uvek nije poznat, a ne zna se ni da li će i kada specijalci uspeti da ih otkriju na vreme.

Pretpostavlja se da je lavina pokrenuta nakon jučerašnjeg zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

Naime, 17. januara na Fejsbuk profilu italijanskog hotela pohvalili su se fotografijama uz status "Utorak iz snova u Rigopianu. Zahvaljujući snegu imamo spektakularne prizore".

Samo dan kasnije, već ujutro su počeli problemi. U 9 sati su objavili kako su im zbog lošeg vremena telefonske linije ostale u kvaru pa da se mogu kontaktirati putem maila. Tog dana središnja Italija tresla se non stop, pogodila su je četiri potresa jača od 5 stepeni po Rihteru (najjači 5,7), desetak potresa jačine od 3,5 do 5 stepeni, i više desetina slabijih potresa oko 2,5 po Rihteru. Jedan od tih potresa aktivirao je lavinu koja je zatrpala hotel, još sinoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriot

    19. januar 2017 | 10:43

    Neka ih Bog cuva

  • baba roga

    19. januar 2017 | 11:26

    apsolutno ravnodušan prema svim njihovim stradanjima.karma za bombardovanje Jugoslavije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA