U Beogradu i zimi protiv komaraca

Beta

17. 01. 2017. u 19:15

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda je pozvao građane koji zimus uoče komarce u ulazima, podrumima ili tehničkim etažama zgrada, da to prijave Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju

У Београду и зими против комараца

Thinkstock

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda je danas pozvao građane koji zimus uoče komarce u ulazima, podrumima ili tehničkim etažama zgrada, da to prijave Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju.

Ove nedelje prskaće se zatvoreni prostor zgrada u naselju Retenzija u Zemunu, u Bloku 70 u Novom Beogradu, u naselju Cerak na Čukarici, na Dorćolu u Starom gradu i u naselju Banjica na Voždovcu, navodi se u saopštenju.

Prskanje se ne naplaćuje, a sprovodiće se do kraja aprila.

Ako komaraca ima u stambenom prostoru, to treba prijaviti na telefon 011/3054-000 ili mejlom, na zavod@biocidi.org.rs, ili na sajt www.biocidi.org.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mira

18.01.2017. 00:58

Živim u Nemačkoj u gradu Dizeldorf, a stanujem takoreći na obali reke Rajne. Komaraca nema ni za lek ni leti kad su i vrućine velike, a zimi pogotovu. Zašto u Beogradu ima, a ovde komaraca nema kad su oba grada u neposrdnoj blizini vode gde ima svih uslova da se ovaj insekt namnoži?

kataklinger

18.01.2017. 11:16

@Mira - zato sto svabe prskaju, odnosno tamane larve(ovi nasi sada po zgradama ganjaju komare od proslog leta, znaci veterane), a mi odrasle komarce(jer uvek pocnemo kasno da ih zasipamo), koji u medjuvremenu poseju novo potomstvo, pa su uvek korak(ili generaciju) ispred nas.