Centar Madrida bez automobila od 2019.

Gradonačelnica glavnog grada Španije ne samo što će do 2025. sa svojih ulica proterati sva vozila sa dizel motorima, već namerava da od 2019. u centru zabrani kretanje privatnih putničkih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

11:17

Centar Madrida bez automobila od 2019.
Foto: Flickr/John Y. Can

Flickr/John Y. Can

U intervjuu jednoj madridskoj radio stanici gradonačelnica španske prestonice, Manuela Karmena, rekla je da namerava da centar grada oslobodi od privatnih vozila do maja 2019, kada joj ističe mandat na funkciji čelnice Madrida.

Od ove zabrane biće izuzeti vlasnici automobila koji stanuju u centralnim zonama španskog glavnog grada. Njima će biti dozvoljano da parkiraju svoja vozila u kraju u kome žive.

Pored njih, centralnim gradskim ulicama će tokom radnog vremena moći da saobraćaju i dostavna vozila koja će morati da zadovolje određene ekološke emisione standarde. Deo plana je i da centralna gradska saobraćajnica sa 6 traka bude rezervisana isključivo za bicikliste i taksiste, kao i za vozila javnog gradskog prevoza, prenosi Business Insider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: